Pedagoška fakulteta sodelovala na 5. festivalu kamišibaj gledališča 2017

Konec avgusta se je v Piranu zaključil 5. nacionalni festival kamišibaj,  za katerega je značilno pripovedovanje ob slikah v malem lesenem odru. Na festivalu sta sodelovali tudi izr. prof. Jelena Sitar Cvetko in študentka Mojca Potočnik s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.  

Gledališče Zapik je v sodelovanju z Društvom kamišibaj Slovenije pripravilo štiri dnevni program s 44 predstavami. Festival je 24. avgusta odprl piranski župan g. Peter Bossman, slavnostni otvoritvi pa sta prisostvovala tudi visoka predstavnika Japonskega veleposlaništva v Sloveniji. Na festivalu so nastopili ustvarjalci kamišibaja iz vse Slovenije, tudi s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, to sta izr. prof. Jelena Sitar Cvetko s predstavo »Grdine pod kamnom« in študentka Mojca Potočnik, ki je uspešno nastopila z avtorsko aktualizirano priredbo Mojce Pokrajculje.  

V tekmovalnem programu je bilo odigranih 29 predstav, izmed katerih je strokovna žirija v postavi mag. Mojca Jan Zoran, dr. Nagisa Moritoki in mag. Igor Likar izbrala zmagovalno predstavo festivala in tri predstave, ki jim je podelila posebna priznanja. Zmagovalna predstava je »Daj, pomisli!« v izvedbi Jureta Engelsbergerja in avtorja Tomaža Pengova.
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino