Glasbena čarovnija študentov UP PEF 2018


Na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem se že nekaj let pod mentorstvom visokošolskih učiteljev in sodelavcev glasbeno izpopolnjuje generacija študentov, ki tvori orkester, fantovski in dekliški pevski zbor. Vaje potekajo v okviru univerzitetnega študijskega programa Razredni pouk nosilca doc. dr. Ivana Lešnika, vendar se je zanimanje za glasbo razširilo tudi med druge študente. Zaradi povečanja glasbenih skupin in nastopov so letošnje vaje izvedli tudi v okviru vikend priprav na MZL RKS Debelem rtiču.
 
Prvi skupni in javni nastop je bil v protokolarni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru 28. marca 2018. Pod mentorstvom Vladimirja Batiste, dr. Barbare Kopačin in Andreje Štucin Cergol so orkester, moški in ženski pevski zbor UP PEF številnemu občinstvu pripravili glasbeno čarovnijo.

Želja po nastopanju je fantovski pevski zbor pod mentorstvom dr. Barbare Kopačin in dekliški pevski zbor pod mentorstvom Andreje Štucin Cergol tudi letos pripeljala do 49. revije pevskih zborov Primorska poje, največje pevske manifestacije na Primorskem, ki je potekala od 2. marca do 22. aprila 2018 v 32-ih primorskih krajih na slovenski in italijanski strani meje ter na Hrvaškem. 17. marca sta zbora nastopila v Vrtovinu in se s svojim nastopom pridružila približno štiri tisočim pevcem, ki so letos obeležili 200. obletnico rojstva Miroslava Vilharja, 140. obletnico rojstva Vinka Vodopivca in 50. obletnico smrti Brede Sček.

Fantovski pevski zbor je 22. maja gostoval tudi na Osnovni šoli Šmarje pri Kopru na dogodku Ko je pomlad, je vsak v srcu mlad.

30. maja so študenti UP PEF sodelovali na zaključni prireditvi Petje povezuje generacije: prispevek pevskega zbora h kulturni družbeni koristi regij, ki ga je UP PEF v protokolarni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru organizirala v okviru Študentskega inovativnega projekta za družbeno korist 2016-2018. Na medgeneracijskem glasbenem povezovanju so nastopili Otroški pevski zbor OŠ Šmarje pri Kopru - vrtec, Otroški pevski zbor Livadski metulji OŠ Livade, Dekliški pevski zbor UP PEF, Fantovski pevski zbor UP PEF, Orkester UP PEF in Portoroški pevski zbor.

Študijsko leto 2017/2018 so orkester, fantovski in dekliški pevski zbor UP PEF zaključili 28. maja s skupnim spontanim glasbenim srečanjem ArtPEF, ki je potekalo na koprski promenadi.
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino