Utrinki s spoznavnega vikenda Socialnih pedagogov 2018

Zelše, 25. in 26. oktober 2018 – To je bil konec tedna, ko smo vsi postali kot eno. Z velikim navdušenjem smo se študentje drugega letnika magistrskega študijskega programa druge stopnje Socialna pedagogika spravili v organizacijo tega tako težko pričakovanega vikenda. Organizacijski del ekipe se je ukvarjal s prostorom, hrano, logistiko in drugimi pomembnimi zadevami, medtem ko so se ostali pripravljali na najbolj nore delavnice, ki naj bi popestrile vikend. In tako je tudi bilo.

Ker je čas zelo abstraktna zadeva, ni šlo brez zamujanja. Kljub temu so smo začeli z uvodnim nagovorom visokošolskih učiteljev in sodelavcev s študijskega programa ter s spoznavnimi igricami, v okviru katerih smo si poskušali zapomniti imena vseh sodelujočih. Šlo nam je odlično! Po napornem začetku se je prilegel odmor za kosilo, kjer smo imeli »ruski bife«, kar pomeni »kar vidiš na mizi – lahko poješ«. Sledil je lov na zaklad in soba pobega, kjer se je pokazala iznajdljivost vseh udeležencev spoznavnega vikenda. Vzdušje je bilo iz ure v uro bolj sproščeno in led je bil prebit.

Po malici smo že nestrpno pričakovali večerni program. Med tem časom smo se v čudovitem vzdušju ob ognju in s kostanji zabavali z akustičnimi glasbenimi vložki, ki so jih priigrale kitara in orglice. Sledil je zabaven večer. Porazdelili smo se po skupinah, zapeli še nekaj pesmi, priredili himno študentov socialne pedagogike, ki sta jo sestavili študentki drugega letnika. Uradni del smo zaključili na kolenih z zaprisego, da bomo dobri ljudje in da se bomo vsak dan trudili biti še boljši. Glasbeno, plesni večer se je raztegnil dolgo v noč, ki je bila polna prekrasne energije. Nasmeškov tudi naslednje jutro ni manjkalo in tako smo s pozitivnimi občutki zaključili naše prvo spoznavno srečanje.

Veseli in ponosni smo, da smo del skupine, kjer si lahko delimo znanje ter pletemo večna prijateljstva in najboljše spomine na študentske dni.

Če imaš kak problem ne sekiraj se,
vse enkrat mine,
vse enkrat lažje je.
Prepusti se toku ne glej nazaj,
ideal je breme.

Študenti mag. štud. prog. druge stopnje
Socialna pedagogika

 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino