Mladi z odločevalci študentskega življenja 2019

V soboto, 11. maja 2019, zvečer je bil v Kulturnem domu Šmartno ob Paki  dogodek, na katerem je PEF teater odigral gledališko predstavo Študentski dnevi in sodeloval v pogovoru mladih z odločevalci na temo študentskega dela in življenja. Po pogovoru je sledilo sproščeno druženje mladih ob pogostitvi. Dogodek je organiziral Mladinski center Šmartno ob Paki skupaj z Občino Šmartno ob Paki in je del Evropskega tedna mladih 2019.

Prireditev se je pričela s predstavo Študentski dnevi, ki so jo odigrali člani gledališke skupine Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem - PEF teater. Predstava temelji na resničnih zgodbah in v ospredje postavlja prav neverjetne in humorne prigode študentov pri študentskem delu ter življenju. Sledil je sproščen pogovor na temo študentskega dela in življenja študentov z županom, predstavniki študentskih servisov ter lokalnimi delodajalci. Mladi so prejeli koristne informacije na temo študentskega dela, obenem pa so imeli možnost podati pobude, komentarje, vprašanja v zvezi s temo pogovora ter življenjem mladih v občini.

Večerni dogodek je bil del Evropskega tedna mladih 2019. Prek razpisa Ključ do vključenosti: Evropska solidarnostna enota ga je podprla nacionalna agencija MOVIT. Razpis Ključ do vključenosti je namenjen sofinanciranju projektov, katerih namen je podpreti izvajanje dogodkov za mlade v okviru Evropskega tedna mladih 2019, ki povezujejo solidarnost, participacijo in mlade z manj priložnostmi.

     
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino