Teden ŠS UP PEF 2019


Aktivni študentje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem so pred odhodom na študijsko prakso ugotovili, da imajo veliko znanj in veščin, zato so se odločili svoje dogodke strniti v prvi Teden ŠS UP PEF. Potekal je od 25. marca in kar do 2. aprila 2019, saj je zmanjkalo dnevov za toliko dogodkov. Nekateri so bili namenjeni le študentom in zaposlenim na fakulteti, z nekaterimi pa so širši javnosti pokazali svojo obštudijsko dejavnost.

Teden študentov se je pričel z gostujočim predavanjem priznanega psihologa Matica Munca, ki je študentom in zunanjim prijavljenim udeležencem predstavil praktične pristope do rizičnih otrok. Zanimanja za predavanje je bilo veliko, saj je gostujoči napolnil Veliko predavalnico FM tako s študenti kot s številnimi zunanjimi poslušalci.

V večernih urah se je navijaška skupina UP PEF zbrala pred fakulteto in se sprehodila do telovadnice Srednje tehniške šole Koper, kjer so glasno navijali za odbojkarsko ekipo UP PEF. Naslednji ponedeljek, 8. aprila, se bo odbojkarska ekipa UP PEF borila za 3. mesto, futsal ekipa UP PEF pa za 1. mesto. Ponovno vabljeni k navijanju.

V torek, 26. aprila 2019, se je na koprski promenadi pričelo 1. UP PEF Jurjenje, ki ga je ŠS UP PEF organiziral  v okviru projekta Od PEFa do Triglava. Zbralo se je okoli 40 tekmovalcev, ki so v različnih kategorijah tekmovali na trasi Koper-Izola-Koper. Več o športnem dogodku na UP budi.

Ker Študentski svet UP PEF spodbuja mobilnost in rekreacijo je istega dne organiziral pohod v Izolo, do Art Kina Odeon, kjer so si študentje ogledali premiero novega slovenskega filma »Ne bom več luzerka«, komične drame, ki je bila lansko leto v Portorožu nagrajena z Vesno za najboljši celovečerni film, scenarij in stransko igralko ter posebno omembo žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark.

V sredo, 27. marca 2019, je Orkester UP PEF v protokolarni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru izvedel letni koncert: Carmina Educandus Litorales. Pod mentorstvom Vladimirja Batiste, skladatelja in violinista, že tri leta deluje orkester, ki izvaja glasbo različnih zvrsti; od klasike, jazza, rocka, etno in filmske glasbe. Orkester deluje v okviru izbirnih fakultetnih predmetov s področja glasbe, svoja znanja pa kali na različnih prireditvah tako znotraj univerze kot v lokalni skupnosti.

V četrtek, 29. marca 2019, so se študentje v okviru projekta od PEFa do Triglava odpravili na pohod na Nanos in večerjo v Vipavo. Več kot 40 pohodnikov, študentov in zaposlenih je na vrhu najvišjega kraškega hriba pričakal čudovit sončni zahod in sneg.

V petek, 29., in v nedeljo, 31. marca 2019, se je predpremierno predstavila prva študentska gledališka skupina na Obali PEF teater. V Kulturnem domu v Dekanih in Marezigah so uprizorili komedijo Študentski dnevi, ki so jo to študijsko leto pripravljali pod mentorstvom izr. prof. Jelene Sitar Cvetko. Premiero pa so izvedli v torek, 2. aprila 2019, v nabito polni dvorani Centra mladih Koper. S predstavo se bodo predstavljali po celotni Sloveniji, v Kopru bo ponovno odigrana v zadnjem tednu meseca maja.

V okviru Tedna ŠS UP PEF sta pod mentorstvom dr. Barbare Kopačin in Andreje Štucin Cergol nastopila še Fantovski in Dekliški pevski zbor UP PEF. Nastop se je odvil v sklopu 50. revije pevskih zborov Primorska poje v soboto, 30. marca 2019, v Kulturnem domu Podnanos. Člani zborov so svoj nastop zaključili v kleti Rouna, kamor jih je povabila naša diplomantka, nekdanja predsednica Študentskega sveta UP PEF Polona Žorž.

V ponedeljek, 1. aprila 2019, je Foto klub PEF, ki že drugo leto deluje v okviru Centra za vseživljenjsko učenje UP PEF vabil v atrij fakultete na odprtje fotografske razstave študentov UP PEF. Do 9. maja 2019 bodo razstavljene fotografije, ki so bile s strani študentov, zaposlenih in erasmus študentov na UP PEF posredovane v okviru fotografskega natečaja s pametnim telefonom, ki je potekal januarja letos. Med prejetimi je fotografinja in diplomantka z UP PEF Iris Batista izbrala štiri zmagovalne.

Foto utrip
 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino