V vasi Smokvica ponovno zaživel otroški tabor 2019


Med 7. in 12. julijem 2019 sta domačinki Eva Kozjak in Natalja Marc, študentki 3. letnika dodiplomskega študijskega programa prve stopnje Razredni pouk s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, s pomočjo lokalnih prijateljev in Zavoda Empatiko ter s podporo Luke Koper d. d., v okviru Sklada Živeti z pristaniščem, v istrski vasi Smokvica organizirali drugi otroški poletni tabor »Od kamenčka do zvezd«, ki je bil namenjen otrokom starim od sedem do dvanajst let.

Tabor sta študenti organizirali že drugo leto zapored z namenom pritegniti otroke v naravo in organizirati druženje ob raznovrstnih vsebinah, ki niso povezane z nikakršno moderno tehnologijo. Organizatorki Eva in Natalja sta triindvajsetim prijavljenim otrokom ponudili privlačen program, s katerim sta vzbudili željo po aktivaciji, sodelovanju, ustvarjanju in druženju.

Udeležili so se ga otroci iz okoliških krajev, ki so vsak dan začeli z jutranjo telovadbo in bansi, nato so sledile psihološke delavnice in socialno-interakcijske igre, ustvarjalne in kuharske delavnice, štafetne in vodne igre, lov na zaklad, kopanje, druženje ob tabornem ognju, branje pravljic, kino in še mnogo več. Dan se je zaključil s spanjem v šotorih, ki so bili postavljeni na robu vasi.

Cilji tabora so bili doseženi. Otroci in animatorji so skozi druženje in igro pridobivali nova znanja in veščine ter stkali nova prijateljstva. Animatorji so se učili tudi skupinske dinamike, odgovornosti, projektnega načrtovanja in pedagogike igre.

Foto utrip

Luka Koper logo osnovni
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino