Pedagoški Evropski teden mobilnosti 2019

 

Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta se je z otroškimi delavnicami tudi to leto pridružila vseslovenskemu Evropskemu tednu mobilnosti 2019, ki letos nosi slogan »Gremo peš«. Tokrat so visokošolski učitelji s pomočjo študentov organizirali Primorsko študijsko pot, ki se je vila med koprskimi članicami Univerze na Primorskem in razstavo študentskega projekta Od PEFa do Triglava, ki je v atriju Pedagoške fakultete postavljena do 17. oktobra.

Pedagoška fakulteta je v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2019, ki je potekal od 16. do 22. septembra pod sloganom »Gremo peš«, in študentskega projekta Od PEFa do Triglava, v torek, 17. septembra, organizirala otroško delavnico Primorska študijska pot in odprtje razstave Od PEFa do Triglava.

V okviru delavnice so se otroci iz Vrtca Rižana in Dekani ob pomoči študentov (Maja Humski, Eva Jedrlinič Peloz, Matija Jenko, Romina Pertot) ter visokošolskih učiteljev in sodelavcev s področja kineziologinje in didaktike športne vzgoje (Giuliana Jelovčan, Irena Kleibencetl, Andrej Kocjan, Bojan Šturm, Tadeja Volmut) podali na planinsko pot, ki jih je vodila od fakultete do fakultete Univerze na Primorskem. Naučili so se slediti markacijam, zbirali so žige in izvedli pohodniške vaje.

V atriju UP PEF pa bo v okviru študentskega projekta do 17. oktobra postavljena razstava pohodniških priprav, ki jih je v študijskem letu 2018/2019 organiziral Študentski svet UP PEF. Svoj projekt Od PEFa do Triglava so študentje predstavljali tudi na osrednjem dogodku Evropskega tedna mobilnosti v soboto, 14. septembra, ki je potekal na Semedelski promenadi v Kopru.

Foto utrip

 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino