Pisateljica se predstavlja študentom 2019

 

 

V sredo, 24. oktobra 2019, je študente 1. letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa Predšolska vzgoja obiskala Nina Mav Hrovat, magistrica predšolske vzgoje, ki dela kot pomočnica ravnateljice v vrtcu Domžale, in pisateljica.

Za svoj prvenec O kralju, ki ni maral pospravljati je leta 2009 prejela nagrado »izvirna slovenska slikanica«, za pravljico O miški, ki je zbirala pogum pa je bila leta 2013 nominirana za nagrado Kristine Brenkove. Napisala je tudi slikanico Miška želi prijatelja (2016), ki govori o pomenu pravega prijateljstva in ima dodano vrednost s prevodi v albanščino, angleščino, bosanščino in makedonščino. Njena zadnja knjiga Ne misli na slona! (2019) je igroknjiga, katere osnovna ideja izhaja iz psihologije oziroma iz koncepta »vsiljivih misli«.

Študentke je gostujoča predavateljica navdušila avtoričina predstavitev pomena branja v predšolskem obdobju, demonstracija ustrezne interpretacije književnega dela, načinov, kako z otroki igrivo »vstopati v knjigo« in številni drugi nasveti, ki izhajajo iz dvajsetih let izkušenj književne vzgoje v vrtcu. Zanimiva jim je bila demonstracija, kako knjige uporabljati za pogovor o problemih in vprašanjih, ki tarejo otroke kot tudi za razvijanje njihovega estetskega doživljanja. Nina Mav Hrovat je pogosto poudarila, da literature v vrtcu ni dobro uporabljati (zgolj) kot motivacijo za druge dejavnosti. Študentkam je bilo všeč, da je avtorica živo in humorno predstavila ustvarjalni proces nastajanja svojih knjig in jim te tako približala.

dr. Barbara Zorman

 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino