Najdaljšemu športnemu projektu ni videti konca 2019


Študentski športni projekt »Od PEFa do Triglava«, ki je potekal v študijskem letu 2018/2019 se je le uradno zaključil, saj študentje načrtujejo vzdrževati UP PEF v formi. Dogovorili so se, da kljub doseženemu cilju, to je najvišji slovenski vrh, se aktivnosti nadaljujejo.

Le nekaj dobre volje in želje po osvajanju slovenskih vrhov je potrebne, da se primerno obujemo, oblečemo in začnemo osvajati vršac. Če pa je zraven še dobra volja, pa se na hrib pride mimogrede. To so začutili tudi številni študenti, ki so v okviru projekta »Od PEFa do Triglava« osvojili šest vrhov, dvakrat tekmovali, tedensko tekli in poslušali predavanje o varni hoji v gorah. Začeli so z obalnim očakom Slavnikom, nadaljevali na Tinjan in Nanos, ponoči hodili od Portoroža do Kopra, se podali na Storžič in 1. septembra 2019 zaključili na Triglavu. Vmes pa so pripravili še štafetne igre v prostorih fakultete, športno popoldne na obalni cesti in sredine večerne teke.

V ponedeljek, 14. oktobra 2019, so ob razstavi fotografij z vseh podvigov želeli projekt zaključiti, saj je cilj – varno, brez prehudih bolečin osvojiti Triglav, dosežen. Idejni vodja in koordinator projekta Lovrenc Habe je povedal, da se to ne bo zgodilo: »Prvotni plan nismo le dosegli, pač pa tudi presegli. Nad planinarjenjem smo navdušili veliko jim dokazali, da so trenutki v dobri družbi v naravi, neprecenljivi. V posebno veselje in ponos  mi je, da sem kar sedem študentov in strokovnih delavcev fakultete na vrhu Triglava krstil,« še dodaja Habe, ki ne skriva tudi zadovoljstva, da je projekt študentom tako močno zlezel pod kožo, da bodo z njim nadaljevali tudi v novem študijskem letu, koordinatorji pa bodo kar trije.

Da so bili dogodki kvalitetni in odmevni, je v imenu vodstva fakultete na zaključni prireditvi izpostavila tudi prodekanja dr. Tina Štemberger, ki se je zahvalila Lovrencu Habetu za trud in poklonila veliko, skupinsko sliko z vrha Triglava, ki ga bo spremljala v nadaljnjem življenju. Prireditev so študentje zaključili s štafetnimi igrami in torto v Izoli, kamor so se podali peš ali s športnimi prevoznimi sredstvi.

AC
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino