Nenavadna predstavitev študentskega časopisa 2020


Če so predstavitve razstav, filmov ali knjižnih del vedno pripravljene v prijetnih ambientih galerij, kino dvoran, knjižnic ali knjigarn, sta se urednika časopisa študentov koprske Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, Krista Sedej in Lovrenc Habe, odločila za povsem drugačno strategijo.

Že prvi dan zimskega izpitnega obdobja sta v prostorih fakultete in na njenem dvorišču skrila 28 izvodov tretje številke študentskega časopisa Novi PEFeron. Študentje, ki so se predstavitve številke udeležili, so morali v 20. minutah najti vse izvode. Medtem pa sta urednika preko Facebook v živo oglašanja predstavila časopis tistim študentom, ki se v domačih krajih učijo za prihodnje izpite. Povedla sta, da je časopis bogat z intervjuji in komentarji, v njem najdemo tudi seznam vseh podvigov in vrhov, ki so jih študenti lani dosegli v okviru projekta »Od PEF-a do Triglava,« ter namige za prireditve, ki jih čakajo v letošnjem, filmskem projektu. Poleg študentskega sveta pa se je predstavil tudi PEF teater, ki na fakulteti deluje tretje sezono.

Ne le za študente, tudi za vso zainteresirano javnost je nekaj izvodov časopisa, ki beleži obštudijsko dejavnost na fakulteti v Kopru, še vedno moč najti v atriju ustanove. Naj še omenimo, da so študentje, ki so iskali 28 izvodov časopisa, našli skupno 26 beležnikov časa.

Študentski časopis je objavljen na spletni strani fakultete.

 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino