Socialna pedagogika vse močnejša tudi na Primorskem 2020


Nov študij, ki študenta ne pusti ravnodušnega in poteka v prijetnem vzdušju, dobrih in konstruktivnih odnosih. Omogoča tako profesionalni kot osebni razvoj.

S študijskim letom 2020/2021 je Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem na podlagi povpraševanja na trgu razpisala nov akreditiran tri letni dodiplomski študijski program Socialna pedagogika. Program predstavlja ustrezno sinergijo med prakso in teorijo, izvaja se v zanimivih okoljih, pretežno nekonvencionalno in projektno, z inovativnimi pristopi. Izvajalci prihajajo iz prakse, zato tudi teorijo in posledično vaje poskušajo narediti čim bolj uporabno. Vsekakor je prvostopenjski študij pomemben gradnik za vpis na drugo stopnjo, po kateri imajo diplomanti odprta vrata v mnogotere prakse - od vzgojnih zavodov, stanovanjskih skupin, strokovnih centrov, mladinskih stanovanj, mobilne službe, osnovnih šol, vrtcev, zaporov, preventivnih programov, nevladnih organizacij, domov za starejše, dijaških domov in podobno.

Tri prednosti študija na študijskem programu Socialna pedagogika:
•    zaposljivost v zanimivih, dinamičnih delovnih mestih;
•    osebni odnosi, kjer ima vsak svoje ime, podporo, ne pa številk;
•    z glavo, srcem in rokami (doživetje, izkušnja, spoznanje).
 

Študij je usmerjen v teoretska znanja, hkrati pa v delo na sebi in v skupinah. Ob tem študentje sodelujejo v različnih doživljajskih, preventivnih, podpornih in inovativnih projektih, kjer se dodatno izpopolnjujejo.

Se vidimo!
Sodelavci socialne pedagogike na Primorskem

Opis novega študijskega programa
Razpis za vpis
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino