UP PEF v Tednu otroka 2020


5. oktobra se je pričel Teden otroka, letos na temo ODGOVOR JE POGOVOR, ki poteka do 11. oktobra. V tem času so zveze in društva prijateljev mladine organizirali različne prostočasne in razvedrilne programe za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji.

Med njimi je tudi Društvo prijateljev mladine Koper, ki je 6. oktobra 2020 za učence zadnjih razredov iz osnovnih šol v Kopru in Ankaranu organiziralo okroglo mizo z igralcem Lukom Cimpričem, na kateri je kot moderatorka sodelovala tudi študentka socialne pedagogike Sara Mravlja Stegenšek.

Skupaj z učenci so se pogovarjali o pomenu pogovora, kako najti rešitev, si olajšati občutke žalosti, jeze in samote. Mladi so spregovorili o tem, komu se lahko zaupajo, o svojih in izkušnjah vrstnikov. Strinjali so se, da mora vsakdo v stiski poiskati sogovornika in se o težavah pogovoriti. Postavili so se tudi v vlogo tistega, ki prisluhne in ugotavljali, da je pogovor o občutljivih temah koristen tudi, ko ni nihče v stiski, pravzaprav je že preprost klepet lahko blagodejen in spravi človeka v dobro voljo.  

Letošnja tema se navezuje na praznovanje 30-letnice TOM telefona, ki predstavlja eno izmed oblik stika z otroki in mladostniki, in omogoča telefonsko pomoč po vsej Sloveniji. Telefon je namenjen različnim problemom, ki jih otroci in mladostniki imajo s seboj, v družini, šoli ali s sovrstniki.
 

Foto utrip
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino