Nov projekt o povezovanju matematike z drugimi predmeti v osnovnih šolah 2020


UP PEF je pridobil projekt Erasmus + »An Interdisciplinary Approach to Mathematical Education – InAMath” s področja oblikovanja interdisciplinarnih dejavnosti, ki povezujejo matematiko in druga področja na razredni stopnji osnovne šole.

 
Mednarodni projekt InAMath, ki bo potekal do februarja 2023, bo Univerzo na Primorskem povezal z vodilnim partnerjem Sveučilištem na Reki (Hrvaška) ter z Univerzo v Novem Sadu (Srbija), Univerzo v Mostarju (BiH), Centrom tehniške kulture Reka (Hrvaška), Osnovno šolo Nikola Tesla (Hrvaška) in Osnovno šolo heroja Janeza Hribarja (Slovenija).
 
Partnerji projekta bodo raziskovali poučevanje v nižjih razredih osnovnih šol, ki je idealno okolje za razvoj kulture interdisciplinarnosti med učenci in zavedanje o prepletu disciplin, predvsem pa zavedanje pomena matematike v našem življenju in svetu okoli nas. V medpredmetne aktivnosti se bo integriralo tudi sodobno informacijsko-komunikacijsko tehnologijo z namenom razvijanja digitalnih kompetenc. Tendenca projekta bo na izobraževanju učiteljev, ki že poučujejo in pa tudi na izobraževanju študentov, ki se šolajo za poklic učitelja razrednega pouka.
 
Več informacij
 

logo erasmus
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino