Razvoj in aktivnosti socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti 2020


S študijskim letom 2020/2021 se na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem izvaja nov dodiplomski študijski program prve stopnje, tj. Socialna pedagogika, v pripravi pa je vertikalna razširitev področja, ki bo aktivnim študentom omogočila dopolnitev znanja in kompetenc.

Nov študij, ki študenta ne pusti ravnodušnega in poteka v prijetnem vzdušju, dobrih in konstruktivnih odnosih. Omogoča tako profesionalni kot osebni razvoj.

Na podlagi povpraševanja na trgu rdela je fakulteta razpisala nov akreditiran tri letni dodiplomski študijski program Socialna pedagogika. Program predstavlja ustrezno sinergijo med prakso in teorijo, izvaja se v zanimivih okoljih, pretežno nekonvencionalno in projektno, z inovativnimi pristopi. Izvajalci prihajajo iz prakse, zato tudi teorijo in posledično vaje poskušajo narediti čim bolj uporabno. Vsekakor je prvostopenjski študij pomemben gradnik za vpis na drugo stopnjo, po kateri imajo diplomanti odprta vrata v mnogotere prakse - od vzgojnih zavodov, stanovanjskih skupin, strokovnih centrov, mladinskih stanovanj, mobilne službe, osnovnih šol, vrtcev, zaporov, preventivnih programov, nevladnih organizacij, domov za starejše, dijaških domov in podobno.
 

Nov oddelek ima novega predstojnika, ki pripravlja nov skupen doktorski študijski program.

Področje socialne pedagogike se na fakulteti še naprej vertikalno razvija, saj je v pripravi tudi doktorski študijski program, ki bo skupen (double degree) z Univerzo za uporabne znanosti iz Schwerina v Nemčiji. Z namenom priprave novega programa je bil jeseni v Kopru na delovnem obisku prof. dr. Torsten Fischer, prorektor za mednarodno sodelovanje nemške zasebne univerze in častni profesor UP PEF, ki s prof. dr. Mitjo Krajnčanom, novim predstojnikom Oddelka za socialno pedagogiko na UP PEF, že vrsto let uspešno sodelujeta tako na raziskovalnem kot izobraževalnem področju. 

sp gost nov dok program

Družbeno aktivni študentje socialne pedagogike.

Študentje tako na prvi kot drugi stopnji so aktivirani cel čas študija in tudi po njem. S svojim delovanjem pripomorejo k ustvarjanju boljše družbe, opozarjanju na socialne problematike in reševanju izzivov. Na katerih področjih so aktivni?

Socialna pedagogika (1)

Aktivni pa so tudi njihovi visokošolski učiteji in sodelavci.
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino