Erasmus+: Nov način poučevanja po obdobju epidemije novega koronavirusa 2021UP PEF bo sodelovala še v tretjem Erasmus+ projektu s področja »Partnerships for Digital Education Readiness«, z naslovom Hi-TEACH: a new trainer teaching framework in the post-Covid era, ki bo potekal dve leti.

Projekt se nanaša na obdobje po epidemiji, ki je pokazala pomanjkljivosti na področju digitalizacije ter je hkrati pospešila digitalni prehod dela in učenja na daljavo. Digitalizacija bo zagotovo osrednja tema pri premagovanju krize, zato se univerze usmerjajo k razvoju celovite strategije za popolno integracijo e-učenja in spletnih orodij na daljavo. Potrebno je spodbujati inovativne in kakovostne metode poučevanja in učenja z novimi tehnologijami ter digitalne vsebine, podpirati razvoj in v to vključiti celotno izobraževalno vertikalo vključno starše.

V okviru projekta se bo tako pripravilo program za usposabljanje strokovnjakov za to področje, odprte izobraževalne vire, orodja za e-učitelje, virtualne mobilnosti učiteljev in virtualne učilnice.

Več informacij o projektu
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino