Kaj menijo tuji študenti: Če želite uspeti, je veliko izzivov in še več priložnosti


Objavljamo mnenje tuje študentke na UP PEF.

Ko sem prebrala o ugodnih pogojih, ki jih Slovenija ponuja za makedonske študente, sem se takoj odločil za študij v Sloveniji. Za koprsko univerzo sem se odločil iz dveh razlogov: seveda zaradi kvalitetnega študija in tudi zaradi morja. Od nekdaj sem si želel živeti na morju in sanje so se mi uresničile ob vpisu na Pedagoško fakulteto v Kopru.


Študij na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem je zanimiv predvsem zato, ker ponuja znanje s številnih področij, ne samo s področja pedagogike in izobraževanja. Slovenija je zelo lepa in čista država, kultura je podobna makedonski, jezik pa se za vsakdanjo rabo razmeroma hitro obvlada. Profesorji so vedno na voljo, prijazni in vedno pripravljeni pomagati. Moji kolegi s fakultete so res čudoviti in mi zelo pomagajo, še posebej na začetku študija, ko jezika nisem dobro poznala.

Zelo mi je všeč, da imamo študentje veliko priložnosti za študentsko delo, ki omogoča tudi karierni in osebni razvoj v stabilno in samostojno osebo, ki hkrati študira in pridobiva delovne izkušnje. Menim, da si je treba med študijem pridobiti delovne izkušnje in v Sloveniji imate to priložnost - združiti študij ter delo.

Odločitev za študij v Sloveniji je bila zame instinktivna in mislim, da je res dobra. Vesela sem, da sem se zlahka vključila v slovensko družbo in da tukaj gradim svoje življenje. Če želite uspeti, je veliko izzivov in še več priložnosti. Z izbiro sem zadovoljen in upam, da bodo vsi, ki želijo študirati v Sloveniji, vztrajali in željo izpolnili.

Cvetanka Kostolomova,
univerzitetni študijski program prve stopnje Pedagogika, tretji letnik
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino