Predaja tipank CVIU Velenje 2021


28. maja 2021 so študentke mag. štud. prog. Inkluzivna pedagogika (generacija 2019/2020, Koper) v okviru dogodka "Besede so namenjene vsem" podarile devet ročno narejenih tipnih slikanic s skupnim naslovom Lahne tipne štorije učencem CVIU Velenje. Podelitve se je udeležila predstavnica študentk Tanja Černic. Občinstvu je med drugim povedala:

"Študentke inkluzivne pedagogike smo se v okviru študija srečevale z najrazličnejšimi nalogami in izzivi. Eden izmed njih je bil tudi izdelava tipnih slikanic za slepe in slabovidne otroke, ki smo jih prilagodile še v lahko branje. Ob tej priložnosti vam v imenu vseh študentk želim, da bi knjige prebirali s takim veseljem, kot smo jih me izdelovale."

Besede študentke Jane Tittl pa je prebrala mentorica doc. dr. Aksinja Kermauner: "Izdelovanje tipne slikanice je zame predstavljalo izziv, kako zgodbo približati osebam, ki sveta delno ali pa sploh ne zaznavajo z vidom. Kot vsak začetek je tudi ta bil težji, saj smo se prvič srečale z izdelovanjem tipne slikanice. Vendar smo kmalu domišljiji prepustile prosto pot in preprosto uživale v ustvarjanju."

Prireditev so popestrili učenci CVIU Velenje s svojimi haikuji, ki so jih predstavili s kamišibajem, ter učenka Sabina Breznik s predstavitvijo svoje slikanice Puran Peter, ki jo je s pomočjo mentoric upodobila v tipni knjigi. Vsi učenci so bili zelo veseli podarjenih tipank in ravnatelj CVIU Velenje Aleksander Vališer se je Tanji kot predstavnici študentk lepo zahvalil.

Foto utrip
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino