Na gostujoči konferenci Telesna aktivnost otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter starejših oseb 2021


Od 15. do 17. septembra je potekala 5. mednarodna znanstvena in metodološka konferenca »Telesna aktivnost otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter starejših oseb« v organizaciji Josef Pilsudski Univerze v Varšavi, Fakultete za športno vzgojo in zdravje iz Biala Podlaska ter Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Na konferenci je kot koordinatorica sodelovala tudi Giuliana Jelovčan, višja predavateljica za športno vzgojo na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem ter študentke in diplomantke z magistrskega študijskega programa Inkluzivna pedagogika in visokošolskega strokovnega študijskega programa Predšolska vzgoja.
  

Študentka Anina Cesar je predstavila karate za osebe s posebnimi potrebami, Maja Kugonič Pahor, zaposlena na Srednji ekonomsko-poslovni šoli Koper, pa primere poletnih šolskih taborov na prostem za otroke s posebnimi potrebami s poudarkom na plavanju. Diplomantka Anja Lesjak (Osnovna šola Matija Čop Kranj) se je osredotočila na poučevanje glasbe slepih in slabovidnih učencev v prvi triadi osnovne šole z Orffovim instrumentarijem. Predstavitev je imela tudi Ester Derganc, zaposlena v Vrtcu Ubalda Vrabca (Bazovica pri Trstu, Italija), s primerom igrivih vrstic.

Konference se je kot slavnostni gost udeležil Miroslav Cerar, zlati konjenik, kot mu rečejo na Japonskem, eden od najuspešnejših slovenskih telovadcev, ki je poljskim in slovenskim študentom razkril recept za doseganje uspehov. Dejal je, da če želiš uspešno študirati in delati ter hkrati profesionalno trenirati, moraš vedno vztrajati in imeti to kar delaš izjemno rad.
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino