Vtisi tujih študentov o študiju na UP PEF


Študij v Sloveniji, na Univerzi na Primorskem (UP), je ena od mojih najboljših odločitev.


Vpisana sem na Pedagoško fakulteto, na študijski program Vizualne umetnosti in oblikovanje. Gre za najnovejši program UP, ki ponuja študij različnih tehnik, medijev in pogledov na umetnost, kar ga loči od drugih umetniških akademij. Ideja, da program vsebuje vse, od tradicionalnega slikarstva do filmske kulture, sodobne instalacije v prostoru, se mi je zdela odlična in je bila ključna pri izbiri študija. Program, ki ga vodijo izjemni umetniki in profesorji, ustvarja dober temelj za samorazvoj in karierni razvoj vsakega študenta. Med predavanji je sproščeno vzdušje, primerno za svobodno izražanje in učenje novih snovi.

Poleg študija mi je na fakulteti zelo všeč velika izbira obštudijskih dejavnosti, kot so brezplačna športna rekreacija, gledališki krožek, večeri družabnih iger in podobno.

In ko gre za jezik, ni razloga za skrb. Univerza ponuja brezplačen pouk in Slovenci so polni razumevanja. Moje priporočilo pa je, da se ga poskusite naučiti pred prihodom v Slovenijo. To sem naredil preko spletne strani Slonline.si in poletnih tečajev na Univerzi na Primorskem "Halo, tukaj slovenski Mediteran!". In dejstvo, da se univerza nahaja v Kopru, le še doda čar.


Andrijana Vesovska, prvi letnik univ. štud. prog. Vizualne umetnosti in oblikovanje
 
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino