obvestila

Spoštovani.

Kljub temu, da so od 4. maja 2020 splošne knjižnice, ob upoštevanju higienskih ukrepov v času epidemije COVID-19 spet lahko odprte, v knjižnicah na Univerzi na Primorskem vsem ukrepom za zaposlene in obiskovalce oz. bralce, ki jih navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), trenutno še ne moremo zadostiti, zato vse knjižnice na Univerzi na Primorskem še naprej ostajajo zaprte. O vnovičnem odprtju knjižnic na Univerzi na Primorskem vas bomo pravočasno obvestili.

Še naprej je vsem zaposlenim in študentom na Univerzi na Primorskem omogočen dostop do elektronskih knjižničnih virov, o čemer smo vas že večkrat obvestili.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje. 

Koper, 6. 5. 2020 

 

Spoštovani.  

Skladno z ukrepi za zajezitev virusa COVID-19, bo Skupna knjižnica UP FM IN UP PEF zaprta za uporabnike do preklica. Vljudno prosimo, da nam za nujne primere pošljete mail na naslova izposoja@fm-kp.si ali knjiznica@fm-kp.si. Zadeve bomo obravnavali v okviru zmožnosti skladno s splošnim stanjem epidemije ter usmeritev Univerze na Primorskem.

Obveščamo vas tudi, da v času ukrepov ne bomo izdajali opominov ter zaračunavali zamudnine. Priporočamo, da gradivo vrnete ob ponovnem odprtju knjižnice. Stanje izposoje lahko spremljate preko servisa Moja knjižnica na COBISS+ ter na mobilni aplikaciji Mcobiss. Rezervirano gradivo boste lahko prevzeli ob ponovnem odprtju knjižnice.

 Priporočamo vam, da izrabite tudi možnost uporabe elektronskega gradiva (e-knjige, tuje baze podatkov ter elektronske revije) preko oddaljenega dostopa prek povezave https://remote.upr.si. Navodila za oddaljen dostop so dostopna na https://www.pef.upr.si/knjiznica/baze_podatkov/.

Vljudno prosimo za razumevanje in se vam zanj vnaprej zahvaljujemo. 

 

COVID-19 UPORABNE NOVICE IN VIRI INFORMACIJ:

Konzorcij COSEC se je pridružil podpisnikom Izjave o pandemiji COVID-19 in njenem vplivu na knjižnične storitve in vire, ki jo je pripravila organizacija ICOLC. Izjava je že imela učinek, saj so nekateri založniki in ponudniki elektronskih virov omogočili brezplačen dostop do nekaterih njihovih sicer plačljivih vsebin in orodij. Da bi imeli jasen pregled nad temi brezplačnimi viri smo pripravili seznam, ki ga najdete na povezavi: https://cosec.nuk.uni-lj.si/e-viri-v-casu-pandemije.

 

URNIK SKUPNE VISOKOŠOLSKE KNJIŽNICE UP FM IN UP PEF

ponedeljek: od 10.00 do 18.00
torek: od 8.00 do 16.00
sreda: od 8.00 do 16.00
četrtek: od 8.00 do 16.00
petek: od 10.00 do 18.00

Morebitne spremembe in prilagoditve urnika bodo objavljene na spletni strani ter na vhodnih vratih knjižnice.  

Za dodatne informacije in vsa ostala vprašanja, smo dosegljivi na telefonski številki 05/610 20 05 ali na elektronskem naslovu izposoja@fm-kp.si.


ELEKTRONSKI NASLOV ZA KOMUNICIRANJE S KNJIŽNICO UP FM IN UP PEF

Vljudno prosimo, da za stike s Knjižnico UP FM IN UP PEF (podaljšanje roka izposoje, podaljšanje članstva in morebitna druga obvestila, ki jih prejmete preko sistemskih sporočil servisa COBISS/MOJA KNJIŽNICA) uporabite navedeni naslov knjiznica@fm-kp.si.

 V sistemskem sporočilu, ki vam ga 3 dni pred potekom roka izposoje ali članstva pošlje sistem COBISS/MOJA KNJIŽNICA je sicer navedenih več stikov, ki se nanašajo na Univerzo na Primorskem in oddelke Univerze na Primorskem Univerzitetne knjižnice,  vendar morate za komuniciranje z oddelkom Knjižnica UP FM IN UP PEF, izbrati pravilen naslov knjiznica@fm-kp.si.

Sistemsko sporočilo, pri katerem morate biti pozorni na izbiro pravilnega elektronskega naslova za vaš odgovor (odebeljeno) se glasi:

Naš naslov:
Univerza na Primorskem
Universita' del Litorale
Titov trg 4, 6000 Koper - Capodistria
tel.: +386 5 611 75 00, faks: +386 5 611 75 30
e-pošta: info@upr.si

To je sistemsko sporočilo, ki ste ga prejeli kot naročnik na
e-obvestila, zato ne odgovarjajte nanj.  Odjavite se lahko preko
servisa Moja knjižnica
(http://cobiss.izum.si/scripts/cobiss?command=MYLIB). Za dodatne
informacije pošljite sporočilo na naslov Knjižnica ZRS:
knjiznica@zrs.upr.si
Inšt. za ded. Sredoz. ZRS: knjiznica@zrs.upr.si
Knjižnica FM in PEF: knjiznica@fm-kp.si
Knjižnica FHŠ: knjiznica@fhs.upr.si
Knjižnica FVZ: knjiznica@fvz.upr.si
Knjižnica TEMENA: temena@upr.si
Knjižnica FTŠ: knjiznica@turistica.si
Univerzitetna knjižnica: info@uk.upr.si

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas vabimo k obisku, za vse dodatne informacije pa smo vam na voljo tako na navedenem naslovu, kot na telefonski številki 05/610 20 05.

S spoštovanjem,
Tanja Gregorič

Vodja knjižnice / Head Librarian                  

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino