Umetna inteligenca: življenje v času robotov in transhumanizma

Datum: dne 19.11.2020

Kraj: Koper

Dogodek:19. novembra 2020 ob 11.00 bomo v Sloveniji praznovali Unescov svetovni dan filozofije v obliki spletne okrogle mize z naslovom Umetna inteligenca: življenje v času robotov in transhumanizma.

/.../ Razvoj informacijske tehnologije nam ne prinaša zgolj rešitev in novih priložnosti, ampak tudi težke izzive oziroma celo neposredne nevarnosti. Filozofija kot tista disciplina, ki ima za svojo nalogo refleksije sodobnih pojavov v njihovih spoznavnih, moralnih in bivanjskih razsežnostih, tako ne more mimo razmisleka o umetni inteligenci in njenem vplivu na naša življenja. /.../

Na dogodku, ki ga bo moderiral predsednik Slovenskega filozofskega društva dr. Tomaž Grušovnik (UP PEF), bodo sodelovali gostje:

  • dr. Cene Bavec (zaslužni profesor Univerze na Primorskem, doktor informacijsko upravljavskih znanosti),
  • dr. Janez Bregant (predavatelj na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru),
  • Marko Grobelnik (raziskovalec umetne inteligence na Inštitutu Jožef Štefan),
  • dr. Olga Markič (filozofinja in predavateljica na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani) in
  • dr. Luka Omladič (filozof in okoljski analitik) ter
  • gimnazijski dijaki. 

Okroglo mizo boste lahko v živo spremljali na spletni strani dneva filozofije (danfilozofije.net) ter na Facebook profilih Slovenskega filozofskega društva, Društva za razvoj humanistike - Zofijinih ljubimcev in Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (www.facebook.com/uppef).

PRIJAVA ZA ŠTUDENTE UP PEF

Prijavljene bomo pravočasno spomnili na dogodek in jim posredovali spletno povezavo. Prijavljeni študentje UP PEF bodo po dogodku prejeli povezavo do kratke evalvacije, na podlagi katere se jim bo opravičila odsotnost s predavanj in vaj za dne 19. 11. 2020.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino