Reagiraj: Nevidni otroci v času epidemije

Datum: dne 06.01.2021

Kraj: Koper

Dogodek:

 

Gostujoče predavanje Katarine Gradišar Seifert
Nevidni otroci v času epidemije

6. januarja 2021 ob 17.00 
preko videokonferenčnega sistema ZOOM

V času epidemije so se med drugim ponovno zaprle tudi šole. Z zaprtjem in izgubo socialnih stikov ter različnih pomembnih podpornih mrež med otroki opažamo porast anksioznih in depresivnih stanj. Medtem, ko so se nekatere že obstoječe stiske otrok lahko še poglobile, so se le-te pojavile tudi pri tistih, ki poprej niso imeli težav. Stiske potencirajo različni dejavniki. Velikokrat k temu pripomore disfunkcionalnost družine, kjer otrok sedaj preživi 24 ur na dan, z izolacijo pa je izgubil tudi vse siceršnje varovalne dejavnike (vrstnike, učitelje, svetovalne delavce, razširjeno družino). Prav tako stiske potencira socialna distanca.
 
Socialni stiki z vrstniki so tisti, ki pomembno vplivajo na razvoj otrokove samopodobe in izoblikovanje identitete, zato je pomembno, da le-te obdržimo in krepimo tudi v trenutni situaciji. Obenem pa je skrb vzbujajoče nekritično opevanje informacijske tehnologije. Ta lahko v sedanji situaciji vsekakor služi pri vzpostavljanju stikov, ne more pa nadomestiti dejanskih stikov v živo.
 
V okviru projekta »Reagiraj! Nisi sama – Nisi sam« vas vabimo na gostujoče spletno predavanje socialne pedagoginje Katarine Gradišar Seifert, ki je zaposlena kot svetovalna delavka na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana. V svoji bogati karieri je nabrala neprecenljive izkušnje, ki ji pomagajo pri formalnem svetovanju dijakom, staršem in učiteljem ter pri vodenju med vrstniške in šolske mediacije.

Na gostujoče predavanje se je potrebno do 4. januarja 2021 prijaviti preko spodnje prijavnice. Na dan dogodka boste po el. pošti prejeli povezavo .

Prijavnica

K udeležbi vabljeni študentje ter pedagoški in strokovni delavci Univerze na Primorskem kot tudi ostala zainteresirano javnost.
 
 
Se vidimo in skupaj reagirajmo!
 
Organizacijski odbor projekta
in Študentki svet UP PEF
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino