ABC fakulteta


»ABC« fakulteta je namenjena učencem in dijakom. Učenci in dijaki bodo skupaj z visokošolskimi učitelji na zabaven in zanimiv način iskali odgovore na vsa vprašanja, ki se jim pojavljajo, pa nanje sami ne najdejo odgovora. Na ta način želimo visokošolski prostor približati mlajši populaciji in jim na enostaven način približati svet znanosti. Sama izvedba programa »ABC« fakultete bo potekala od septembra do maja, in sicer v obliki 9-ih tematskih srečanj. Posamično srečanje bo trajalo eno šolsko uro oziroma 45 minut. Udeleženci »ABC« fakultete bodo razdeljeni v tri starostne skupine, in sicer:

  • ABC 1 – skupina učencev osnovne šole od 1. do 4. razreda,
  • ABC 2 – skupina učencev osnovne šole od 5. do 9. razreda in 
  • ABC 3 – skupina dijakov srednjih šol.

_____________________________________________________________________________

V okviru delavnic za mlade je CVŽU UP PEF v študijskem letu 2017/2018 ustanovil Foto klub PEF. 

Si želiš pridobiti nova znanja s področja fotografije, ali pa jih poglobiti? Pridruži se neformalni, amaterski fotografski skupini. Skupaj bomo fotografirali dogodke, debatirali o tehnikah, spoznavali trike in si tako pridobili izkušnje, ki nas bodo povzdignile nad amaterske fotografe. Pogoj je le ta, da si imetnik fotoaparata (digitalnega, zrcalno-refleksnega ...) in da si ga želiš uporabljati.

Več informacij je dostopnih v FB skupini

_____________________________________________________________________________

CVŽU UP PEF od leta 2016 izvaja delavnico za študente: tehnično oblikovanje zaključnih del.

ZA KOGA?
Delavnica je namenjena vsem študentom UP PEF, ki bi se radi naučili in poglobili znanje v okviru tehničnega oblikovanja seminarskih nalog, poročil ali zaključnih del. 

KAJ SE BOSTE NAUČILI? 
Na delavnici se boste naučili, kaj vse je potrebno upoštevati pri oblikovanju pisnih izdelkov. Pravila oblikovanja bodo temeljila na Smernicah o izdelavi zaključnih del UP PEF, ki so namenjena izdelavi vseh pisnih izdelkov v času študija na UP PEF. Pravila ne boste samo spoznali, ampak boste tudi izdelali wordov dokument nastavljen po smernicah za nadaljnjo uporabo.

KDAJ? 
Delavnica se bo izvedla v drugem semestru 2017/2018.

KJE?
Delavnica bo potekala v prostorih UP PEF, natančneje v RP1 (računalniška predavalnica – pritličje).

PRIJAVA!
Zaradi omejenega števila mest, se je na delavnico potrebno obvezno predhodno prijaviti. Prijavite se preko e-pošte cvzu@pef.upr.si.

 _____________________________________________________________________________
 
Brezplačna delavnica: uporaba interaktivne table pri poučevanju

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF vabi študente na brezplačno delavnico o uporabi interaktivne table pri poučevanju. Delavnica se bo izvedla v okviru ESS projekta "Inovativne in prožne oblike poučevanja in učenja v pedagoških študijskih programih«.

Interaktivna tabla
Z uporabo interaktivne table pri pouku popestrimo obravnavo, utrjevanje ali preverjanje učne vsebine, učence z interaktivnim gradivom dodatno motiviramo in spodbudimo k učenju.

Ciljna skupina
- študenti UP PEF,
- študenti UP FHŠ pedagoških smeri.

Vsebina delavnice
- predstavitev osnovnih orodij, ki jih ponuja program za interaktivno tablo, 
- uporaba obstoječe datoteke na interaktivni tabli,
- izdelava primere interaktivnih gradiv uporabnih pri poučevanju v osnovni šoli.

Potek izobraževanja
Izobraževanje bo izvedla dr. Marina Volk. Potekalo bo v dveh skupinah in v dveh delih po tri šolske ure v računalniški učilnici na UP PEF. Maksimalno število udeležencev ene skupine je 15 oseb. 

1. skupina: 28. februarja in 7. marca 2018 od 13.00 do 16.00
2. skupina: 5. in 12. marca 2018 od 13.00 do 16.00

Rok prijave
- do 22. februarja 2018,
- preko e-maila cvzu@pef.upr.si.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino