Brezplačni ABC delavnici za otroke


V sklopu slovenskega Tedna vseživljenjskega učenja, ki poteka od 13. do  22. maja 2016, je tudi novo ustanovljeni Center za vseživljenjsko učenje Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete pripravil brezplačni ABC delavnici, tokrat za otroke stare od pet do osem let.

Prva delavnica bo potekala 19. maja ob 17.00 in je namenjena starostni skupini od pet do osem let. Namen delavnice je otrokom ponuditi raznovrstne glasbene aktivnosti, v katerih bodo imeli možnosti za doživljanje in izvajanje glasbe ter uživanje v umetnosti.

Druga delavnica bo potekala 19. maja ob 18.00 in je namenjena starostni skupini od pet do šest let. Namen delavnice je gibalno razveseliti otroke in predstaviti staršem, kako dobro in zdravo je gibanje na zunanjih površinah.

Starši lahko svoje otroke prijavite na obe delavnici ali na posamično. Za varstvo bo poskrbljeno. Prijave potekajo preko e-naslova info@pef.upr.si do 18. maja 2016. Za več informacij smo dosegljivi na tel. št. 05 66 31 257.

__________________________Glasbena delavnica______________________________

Izvaja: CVŽU UP PEF
Termin: 19. 5. 2016 ob 17.00
Lokacija: UP PEF, Cankarjeva 5, Koper
Prijavni rok: 18. 5. 2016
Kotizacija: NE
Število ur: 1
Izvajalec delavnice: Študentke UP PEF, pod mentorstvom dr. Bogdane Borota.
Ciljna skupina: Otroci med petim in osmim letom starosti.

Namen delavnice: Namen delavnice je otrokom ponuditi raznovrstne glasbene aktivnosti, v katerih bodo imeli možnosti za doživljanje in izvajanje glasbe ter uživanje v umetnosti.

Kratka vsebina: Sodelujoči bodo povabljeni k doživljajskemu poslušanju glasbe in gibalnemu izražanju doživetij. V glasbenih didaktičnih igrah se bodo igrali z zvoki in glasbo,  ki jo bodo izvajali na glasbila iz zbirke Percussion plus.

__________________________Gibalna delavnica______________________________

Izvaja: CVŽU UP PEF
Termin: 19. 5. 2016 ob 18.00
Lokacija: UP PEF, Cankarjeva 5, Koper
Prijavni rok: 18. 5. 2016
Kotizacija: NE
Število ur: 1
Izvajalec delavnice: Giuliana Jelovčan
Ciljna skupina: Otroci med petim in šestim letom starosti.

Namen delavnice: Namen delavnice je gibalno razveseliti otroke in predstaviti staršem, kako dobro in zdravo je gibanje na zunanjih površinah.

Kratka vsebina: Naravne oblike gibanja prosto, z rekviziti in orodji. Ne pozabite na primerno športno opremo (majica s kratkimi rokavi, kratke hlače, primerna obutev in pijača).

Splošne kompetence: Z gibalno/športno aktivnostjo ne vplivamo samo na spoznavanje sveta, ampak tudi na razvoj in odnose med gibalnimi, spoznavnimi, čustvenimi in socialnimi komponentami otrokove osebnosti. Prav zato moramo otrokom omogočiti številne gibalne aktivnosti in gibalne dejavnosti, ki morajo biti strokovno vodene. Vsaka dejavnost mora biti organizirana tako, da daje otrokom veselje in sproščenost ter hkrati pospešijo prehod iz nižje v višjo razvojno stopnjo. Otroški smeh je dokaz, da otroci med gibanjem – igro zelo uživajo, saj za otroka gibanje že samo po sebi pomeni izraz zadovoljstva. Za vse to je dovolj le nasmeh, prijazen pogled in volja do druženja z otroki.
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino