Alumni klub UP PEF: pogovor z diplomantko Martino Šolc


Center za vseživljenjsko učenje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem v okviru Alumni kluba UP PEF in v sodelovanju z Oddelkom za slovenistiko Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem vabi na predstavitev knjige Z učno igro do slovenščine Martine Šolc, diplomantke Pedagoške fakultete v Kopru.

Pogovor o usvajanju znanja slovenskega jezika v slovenskih vrtcih v zamejstvu bo z avtorico in njeno mentorico dr. Majdo Kaučič Baša vodila dr. Vladka Tucovič.

Dogodek bo na mednarodni dan žensk,  v četrtek, 8. marca 2018, ob 17.30 v Centru mladih Koper (Gregorčičeva ulica 4, Koper).

Spremljale ga bodo melodije Orkestra UP PEF.

_____________________________________________________________________________

Diplomsko delo Martine Šolc, ki je diplomirala na visokošolskem strokovnem študijskem programu prve stopnje Predšolska vzgoja na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, je v knjižni obliki izšlo pri Slovenski prosveti v Trstu z naslovom Z učno igro do slovenščine – primer dobre prakse v vrtcu s slovenskim učnim jezikom v Italiji, dostopno pa je tudi v repozitoriju Univerze na Primorskem.

“V zadnjih desetletjih se v šole s slovenskim učnim jezikom v Italiji vpisuje vse več učencev, ki znajo malo ali sploh ne znajo slovenščine. Zaradi tega imajo tudi izkušeni učitelji velike težave pri poučevanju,” v spremni besedi ugotavlja mentorica dr. Majda Kaučič Baša. Delo Martine Šolc “predstavlja način, kako učiti slovenščino in razvijati slovenske govorne navade pri predšolskih otrocih. […] Tečaj je namenjen predvsem otrokom, starim od štirih do pet let, vendar ga je mogoče s prilagoditvami izvajati tudi v starostno mešanih skupinah. Metoda dela je učna igra. Tečaj vsebuje osnovni nabor tem (pozdravi, vse o meni, moja družina, števila, barve in oblike, na kmetiji …) ter slovničnih in sporazumevalnih vzorcev“.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino