alumni klub UP PEF


Alumni klub UP PEF je prvenstveno stičišče diplomantov in profesorjev UP PEF in temelji na krepitvi prepoznavnosti UP PEF v delovnih organizacijah in širši javnosti. V okviru Alumni UP PEF bodo organizirani družabni in strokovni dogodki, ki odpirajo možnost srečanja uspešnih posameznikov, pridobivanja novega znanja in novih poznanstev.

____________________________________________________________________________

Center za vseživljenjsko učenje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem v okviru Alumni kluba UP PEF in v sodelovanju z Oddelkom za slovenistiko Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem vabi na predstavitev knjige Z učno igro do slovenščine Martine Šolc, diplomantke Pedagoške fakultete v Kopru.

Pogovor o usvajanju znanja slovenskega jezika v slovenskih vrtcih v zamejstvu bo z avtorico in njeno mentorico dr. Majdo Kaučič Baša vodila dr. Vladka Tucovič.

Dogodek bo na mednarodni dan žensk,  v četrtek, 8. marca 2018, ob 17.30 v Centru mladih Koper (Gregorčičeva ulica 4, Koper).

Spremljale ga bodo melodije Orkestra UP PEF.


Diplomsko delo Martine Šolc, ki je diplomirala na visokošolskem strokovnem študijskem programu prve stopnje Predšolska vzgoja na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, je v knjižni obliki izšlo pri Slovenski prosveti v Trstu z naslovom Z učno igro do slovenščine – primer dobre prakse v vrtcu s slovenskim učnim jezikom v Italiji, dostopno pa je tudi v repozitoriju Univerze na Primorskem.

“V zadnjih desetletjih se v šole s slovenskim učnim jezikom v Italiji vpisuje vse več učencev, ki znajo malo ali sploh ne znajo slovenščine. Zaradi tega imajo tudi izkušeni učitelji velike težave pri poučevanju,” v spremni besedi ugotavlja mentorica dr. Majda Kaučič Baša. Delo Martine Šolc “predstavlja način, kako učiti slovenščino in razvijati slovenske govorne navade pri predšolskih otrocih. […] Tečaj je namenjen predvsem otrokom, starim od štirih do pet let, vendar ga je mogoče s prilagoditvami izvajati tudi v starostno mešanih skupinah. Metoda dela je učna igra. Tečaj vsebuje osnovni nabor tem (pozdravi, vse o meni, moja družina, števila, barve in oblike, na kmetiji …) ter slovničnih in sporazumevalnih vzorcev“.

 

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino