Izšla je monografija Prakse izvajanja umetnosti v vzgoji v vrtcih in šolah, Projekt SKUM

datum: 19.01.2023

kategorija: Novice

Izšla je strokovna monografija Prakse izvajanja umetnosti v vzgoji v vrtcih in šolah, Projekt SKUM. V monografiji so opisani nekateri projekti kulturno-umetnostne vzgoje, ki so jih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah izvajali vzgojitelji in učitelji v sodelovanju z umetniki in kulturnimi ustanovami, sodelujočimi v projektu SKUM.

 Izvedene dejavnosti, v povezavi z likovno, plesno, uprizoritveno, glasbeno in vizualno umetnostjo ter književno vzgojo in multimedijo, temeljijo na predpostavkah in novih spoznanjih, predstavljenih v znanstveni monografiji Umetnost v vzgoji v vrtcih in šolah, Projekt SKUM (2022). 

skum_monografija.png

 

Monografiji sta namenjeni strokovni javnosti, študentom, učiteljem in vzgojiteljem, umetnikom in zaposlenim v kulturi in kulturnih ustanovah, pa tudi vsem vključenim v proces posodabljanja šolskih kurikulumov.

Vabljeni k branju.

Naj nova spoznanja prispevajo k ozaveščanju in ohranjanju umetnosti v vzgoji in izobraževanju kot vrednote. Otroci, mladostniki, strokovni delavci vrtcev in šol, starši otrok in umetniki potrebujejo vzgojno-izobraževalni proces, v katerem bodo imeli priložnosti za doživljanje, spoznavanje in izražanje ter s tem učlovečenje vseh v vzgoji.