Odprtje razstave del letošnje prejemnice priznanja za študente na Slavnostni akademiji UP, Sare Conestabo

datum: 19.03.2012

kategorija: Obvestila za študente

 

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF) vas vljudno vabi na odprtje razstave del letošnje prejemnice priznanja Univerze na Primorskem za študente na petkovi Slavnostni akademiji, študentke UP PEF Sare Conestabo z naslovom: Umetniški vtisi potovanja.  

Pričakujemo vas v ponedeljek, 19. marca 2012, ob 18. uri, v avli palače Armerija Univerze na Primorskem na Titovem trgu 4 v Kopru.  

Razstava bo na ogled do 30. marca 2012 (med 8. in 16. uro).  

Vljudno vabljeni!     

---

Sara Conestabo
SARA CONESTABO je rojena leta 1988 v Trstu, pripada najmlajši generaciji slovenskih likovnikov, živečih v Italiji, ki pričenja s svojo ustvarjalnostjo opozarjati javnost in stroko. Likovno znanje, ki si ga je pridobila med srednješolskim izobraževanjem in sedaj na dodiplomskem študiju Visokošolskega študijskega programa predšolske vzgoje na Pedagoški fakulteti Koper Univerze na Primorskem (UP PEF), ji je izziv pri aktivnem ustvarjanju. Poznavanje in druženje z različnimi domačimi in tujimi umetniki ter poglobljen študij avtorjev sodobne umetnosti jo približuje najbolj subjektivnemu izrazu abstraktne govorice. (Eda Patru, predavateljica za področje didaktike likovne vzgoje in likovno izobraževanje Pedagoške fakultete Koper, Univerza na Primorskem)  

Svojo likovno pot je Sara Conestabo začela prav na UP Pedagoški fakulteti (UP PEF) v Kopru s svojo prvo osebno razstavo v okviru dogodkov ob Tednu UP PEF v decembru 2009. Po tej razstavi se je vključila v različne pobude. Do sedaj je imela tri osebne razstave, sodelovala je na petih likovnih kolonijah v Sloveniji ter na Hrvaškem in je bila vključena na sedemnajstih skupinskih razstavah. Pomembno omembe je, da je razstavljala na likovnem sejmu v Shanghaju (Kitajska) v stand-u Grand Palais iz Pariza v okviru svetovnega dogodka Expo. V letu 2011 je sodelovala pri rekonstrukciji “Tržaškega konstruktivističnega ambienta« v Moderni galeriji v Ljubljani. Od začetka svoje likovne poti je bila nagrajena na 4 likovnih natečajih. Je prejemnica priznanja UP Pedagoške fakultete za uspešno izvenšolsko delovanje, na letošnji Slavnostni akademiji pa je prejela priznanje za študente Univerze na Primorskem za izjemne, nadpovprečne dosežke na področju likovne umetnosti. Zaradi njene prodornosti na likovnem področju doma in drugod krepi tudi ugled in prepoznavnost naše univerze. Med svojim zadnjim potovanjem v Indijo za diplomsko raziskovanje je sodelovala tudi na kiparski delavnici v mestu Udaipur.   Poleg študijskih obveznosti je aktivna pri organizaciji razstav in dogodkov v Conestabo Artgallery, v galeriji Vetrina v Trstu in v društvenih prostorih vaške skupnosti v Boljuncu (Trst).

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino