Vabilo na Teden mlade Evrope v Mariboru, evropski prestolnici kulture

datum: 25.04.2012

kategorija: Obvestila za študente


Bi rad preživel čudovit dan v evropski prestolnici kulture – v Mariboru?


Pridruži se nam na vožnji s študenti iz vse Evrope in uživaj v pestrem dogajanju na trgu Leona Štuklja!

Avtobus pelje iz Kopra, izpred Športne dvorane Bonifika, v ponedeljek, 7. maja ob 8.00 uri. Povratek iz Maribora v Koper ob 17.00 uri.  

Prijave pošlji na el. naslov nacionalne agencije CMEPIUS: student@cmepius.si in v kopiji na el. naslov UP: erasmus@upr.si (najkasneje do 3. maja). Ob prijavi na el. naslov navedite kraj odhoda (npr. Koper).  Prijave zbiramo do zapolnitve mest.  

Več informacij je dostopnih tudi na spletni povezavi: www.maribor2012.eu in www.cmepius.si/dogodki/konference-in-posveti/teden-mlade-evrope.aspx.    

Teden Mlade Evrope je projekt, ki je nastal na podlagi sodelovanja CMEPIUS-a, Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Zavoda Antona Martina Slomška, Evropske hiše Maribor, Zavoda MOVIT in Študentske organizacije Univerze v Mariboru. 4 dnevno dogajanje na Trgu Leona Štuklja se bo odvijalo v okviru Evropske prestolnice kulture. Rdeča nit vseh dni je promocija mednarodnih aktivnosti, projektov in mobilnosti mladih, kar neposredno spodbuja tudi evropska pobuda in kampanja Mladi in mobilnost, ki se vrača v Slovenijo. Teden mlade Evrope bo priložnost za širjenje dobre prakse evropskih projektov na področju izobraževanja in usposabljanja. Prvi dan bo osredotočen na terciarno izobraževanje; na evropske projekte in udeležence mednarodne mobilnosti programa Erasmus, ki letos obeležuje 25 let, čemur bo namenjena še posebna pozornost. Drugi dan bo postavil v središče dijake in učence, njihove izkušnje z mednarodne mobilnosti ter njihove veščine, znanja in spretnosti. Na kreativen način se bodo predstavili številni šolski projekti iz različnih krajev Slovenije. Dan Evrope bo namenjen predstavitvi mrež Evropske komisije, ki delujejo v Sloveniji, program bodo popestrile šole Evropske vasi. Zadnji dan bo posvečen predstavitvi evropskih projektov programa Mladi v akciji, izkušnjam in pomenu prostovoljstva.  

Vsi tisti, ki želite sodelovati pri Tednu mlade Evrope na kreativen način – s sodelovanjem na okrogli mizi o mobilnosti ali s predstavitvijo študija na Univerzi na Primorskem – nam zaradi lažje organizacije to sporočite najkasneje do četrtka, 26.4.2012 do 12 ure na el. naslov erasmus@upr.si.    

Se vidimo v Mariboru!

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino