Kinobalon na Kino Otoku Izola 2012

datum: 10.05.2012

kategorija: Obvestila za študente


Spoštovani, 

Izola bo med 30. majem in 3. junijem 2012 ponovno zaživela kot najbolj filmsko mesto na Obali, zgodila se bo 8. edicija mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – IsolaCinema

Festivalski program smo lani prvič obogatili z novo filmsko sekcijo za otroke in mlade Kinobalon (preglej priloge), ki sicer skozi vse leto poteka v ljubljanskem Kinodvoru in po slovenskih vrtcih ter osnovnih šolah. Novost je bila zelo toplo sprejeta in vse projekcije odlično obiskane, zato bomo izbor kakovostnih filmov za otroke in mlade tudi letos vključili v festivalski program. 

Program Kinobalona se bo odvijal v izolskem Kulturnem domu. Prikazali bomo 4 filme, primerne za otroke različnih starosti, opremljene s pedagoškimi gradivi za učitelje in starše. 

Vsako projekcijo bodo spremljale filmsko-vzgojne dejavnosti v obliki pogovorov z otroki, ustvarjalnih delavnic in aktivnosti v okviru brezplačnega varstva v Sezamovem kotičku.

 Vodilo Kinobalona je, da je film lahko učni pripomoček, a vendar predvsem umetnost, ki tudi otrokom (skupaj s starši ali pedagogi) omogoča razmislek o življenjskih temah, o željah in vrednotah. Otroke in mlade spodbuja, da se naučijo prepoznavati različne zorne kote in ustvariti svoj pogled na svet. Filmsko-vzgojni program je v letu 2010 je prejel nagrado EuropaCinemas za najboljši program za otroke in mlade v Evropi.

Prepričani smo, da bi filmski program Kinobalona na Kino Otoku obogatil šolske izkušnje vaših učencev, zato vas vabimo, da se projekcij udeležite v čim večjem številu.  Za več informacij in rezervacijo terminov kontaktirajte Špelo Šmid:

e: spela.smid@isolacinema.org

gsm: 040.214.011

w: www.isolacinema.org

                                                                                             Prijazen otoški pozdrav!


Priloge:

Kinobalon vabilo 2012

Kinobalon na Kino Otoku-priporočilo UP PEF

Kinobalon - opis programa

Predstavitev filma Parada

Predstavitev filma Bunko Boben

Predstavitev filma Arcadia

Predstavitev filma Odsev morja

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino