Športno-humanitarna prireditev 10 KROGOV ZA 10 NASMEHOV

datum: 05.06.2012

kategorija: Obvestila za študente

ŠESTI KROG ZA 10 NASMEHOV V KOPRU  

Po Sloveniji se bo do 10. junija 2012 v organizaciji humanitarnega društva Vztrajaj – NEVER GIVE UP ponovno odvila športno-humanitarna prireditev 10 KROGOV ZA 10 NASMEHOV, ki poteka v desetih slovenskih mestih. Cilj prireditve je zbrati donacije za deset pogumnih otrok iz socialno ogroženih družin. V Kopru pri organizaciji sodelujeta Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP).  

Prireditev se je slavnostno pričela s prvim tekom ultra triatlonca Mateja Markoviča, idejnega ustanovitelja društva Vztrajaj in projekta 10 KROGOV ZA 10 NASMEHOV, v petek, 1. junija v Trbovljah in se zaključila v nedeljo, 10. junija v Ljubljani. Matej Markovič se je, v družbi prijateljev humanitarnosti in športa ter udeležencev prireditve, lotil posebnega podviga - v desetih zaporednih dneh in vsakič v drugem kraju bo pretekel maraton po lokalnih stadionih s ciljem, da zbere čim več sredstev za »male junake«.  

Dogodek bo potekal tudina koprskem atletskem stadionu Bonifika v sredo, 6. junija 2012, od 16. do 21. ure, kjer bodo obiskovalci lahko v humanitarne namene odtekli krog ali več, poleg tega pa bo poskrbljeno za zanimiv spremljevalni program (otroške športne igre, animacija za najmlajše, predstavitev ultimate frizbija, delavnica bodypaintinga, vadba zumbe, itd.). Teka se bo udeležila tudi velika podpornica humanitarnosti, pevka Anika Horvat.  

Startnina za tek znaša 10 € za odrasle in 5 € za otroke, vse v obliki dobrodelnega prispevka, ki ga lahko nakažete na TRR Športno humanitarnega društva Vztrajaj – NEVER GIVE UP (TRR: 020320259609009, Sklic: 00 1010, Namen: Deset krogov za deset nasmehov) ali pa prispevate neposredno na lokacijah, kjer se bo odvijal projekt. Donirajo pa lahko tudi tisti, ki ne bodo tekli, in sicer z nakupom spominskih majic in zapestnic ter pomočjo SMS donacij na številko 1919 s ključno besedo NGU.  

Akcija je dostopna na družbenem omrežju Facebook, kjer jim lahko pustite sporočilo in spremljate novosti projekta.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino