Natečaj "Podjetna Primorska"

datum: 02.04.2013

kategorija: Obvestila za študente

 

Natečaj Podjetna Primorska ponovno v zagonu  

Koper, 27.3.2013 - Natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske »Podjetna Primorska 2013« je ponovno odprl svoja vrata. V UIP Univerzitetnem razvojnem centru in inkubatorju Primorske (v nadaljevanju: UIP) v sodelovanju s partnerji že sedmo leto zapored nagrajujemo najboljše poslovne načrte.  Namenjen je študentom in drugim mladim, raziskovalcem, podjetnikom, akademikom in vsem ostalim prebivalcem z inovativnimi poslovnimi idejami.  

Glavni namen natečaja Podjetna Primorska je pospešiti prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov ali skupin v tržno uspešne podjeme kot tudi pospešiti prenos znanja iz univerze v gospodarstvo. Usmerjen je k spodbujanju razvoja podjetništva in podjetniške kulture v regiji ter nastanku novih start up in spin off podjetij z visoko dodano vrednostjo.  

Natečaj bo potekal v obdobju od marca do decembra 2013, ko bodo razglašeni zmagovalci natečaja in podeljene nagrade. Rok za prijavo je 15.5.2013. Strokovna komisija bo izmed vseh prispelih prijav izbrala 10-12 finalistov, ki bodo v nadaljevanju obiskovali podjetniške delavnice za pripravo poslovnega načrta ter ob podpori svetovanja in mentoriranja izdelali poslovni načrt.  Rok za oddajo poslovnih načrtov je 15.11.2013.  

Celoten nagradni sklad znaša več kot 12.000 EUR. Zmagovalci v posamezni kategoriji bodo prejeli nagrado v obliki vavčerja in enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa Minimax.   

Med finalisti bo izbran tudi najboljši študentski poslovni načrt, ki bo ravno tako nagrajen z vavčerjem in. Vavčer zajema paket svetovalnih in drugih storitev podpornega podjetniškega okolja. Poleg tega so vsi finalisti izbora deležni brezplačnega podjetniškega tečaja za pripravo poslovneganačrta, storitev svetovanja in mentoriranja za zagon podjetniške ideje.   

Zbiranje prijav (opis poslovne ideje) se je že začelo, zato k sodelovanju  vabimo  vse podjetne posameznike ali skupine, ki želijo uresničiti svoje poslovne ideje in se podati v svet podjetništva. Prijavitelji se lahko prijavijo v  kategorijo Optimist, ki je namenjena prijaviteljem brez predhodnih podjetniških izkušenj in kategorija Navigator, ki je namenjena prijaviteljem s predhodnimi podjetniškimi izkušnjami .  

V mesecu aprilu bomo organizirali tudi dva informativna dneva, kjer bodo potencialni prijavitelji pridobili vse informacije glede prijave na natečaj.  

Več o informacij o natečaju in pogojih sodelovanja najdete na www.podjetnaprimorska.si ali www.uip.si .      

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino