Prostovoljci Združenih narodov - enoletni program na Zelenortskih otokih

datum: 05.04.2013

kategorija: Obvestila za študente


Prostovoljci Združenih narodov – enoletni program na Zelenortskih otokih

Republika Slovenija si skladno z "Resolucijo Republike Slovenije o mednarodnem razvojnem sodelovanju do 2015" prizadeva za krepitev prisotnosti v Afriki, ki je opredeljena kot tretje geografsko prednostno območje slovenskega mednarodnega razvojnega sodelovanja. Septembra 2010 je Ministrstvo za zunanje zadeve sklenilo sporazum s Prostovoljci Združenih narodov (United Nations Volunteers - UNV), ki omogoča napotitev prostovoljcev na predstavništva Združenih narodov in drugih organizacij v državah v razvoju. Prva slovenska prostovoljka v okviru tega programa je na Zelenortskih otokih eno leto delala v skupni pisarni organizacij UNDP – United Nations Development Programme, UNFPA – United Nation Population Fund in UNICEF – United Nations Children's Fund (okoljska enota).

V skladu z dogovorom med Slovenijo in UNV bo drugi enoletni program ponovno potekal na Zelenortskih otokih.

Program Prostovoljci Združenih narodov - UNV s prostovoljstvom prispeva k miru in razvoju po vsem svetu. Prostovoljstvo je močna motivacija za dejavno vključevanje posameznikov v spopadanje z izzivi razvoja in lahko spremeni njegov potek in naravo. UNV se skupaj s partnerji zavzema za priznanje prostovoljcem, jih vključuje v razvojno načrtovanje in poskuša mobilizirati čim več prostovoljcev po celem svetu. Prostovoljstvo sprejema kot univerzalno in vseobsežno in ga priznava v njegovi različnosti ter priznava tudi vrednote, na katerih temelji: svobodna volja, predanost, aktivno sodelovanje in solidarnost.

Izbirni postopek vodi UNV, ki bo kandidate o nadaljnjih korakih izbirnega postopka obvestil po elektronski pošti.

Naziv programa: Population and Development Specialist - Strengthening capacities for Population and Development interventions (Result 7: Youth, women and marginalized groups' voluntary participation in recovery and development decision-making is enhanced)
Gostitelj: UN Joint Office of UNDP, UNFPA and UNICEF (Population and Poverty Reduction Unit)

Kraj nastanitve: Praia, Zelenortski otoki

Znanje jezikov: Angleščina ali francoščina tekoče (pisno in ustno). Delovno znanje portugalščine ali španščine je prednost. Znanje jezikov pri kandidatih se lahko preverja.

Trajanje nastanitve: 12 mesecev (predvidoma maj/junij 2013 – maj/junij 2014)

Trajanje objave: do 22. aprila 2013

Spletna prijava: Zainteresirani kandidati se lahko prijavijo one.unv.org/main/ (pomembno: ob registraciji izberite kodo “13FFSLO_CVI”. Če ste že registrirani pri UNV, dopolnite svoj profil preko spletne strani MyProfile.unv.org (pomembno: kliknite na “Special Recruitment” na levi strani in izberite gumb “Edit”; potem izberite kodo “13FFSLO_CVI”).

Več informacij: DOA – Description of Assignment

Zainteresirani lahko dodatna vprašanja naslovijo tudi na razvoj.mzz(at)gov.si.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino