Izkoristite predvpis za subvencionirano študentsko prehrano

datum: 03.07.2014

kategorija: Obvestila za študente


S strani Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) smo prejeli obvestilo, da želijo študentom zagotoviti čim bolj nemoten vpis v sistem subvencionirane študentske prehrane, zato pozivajo na možnost prijave v sistem v času predvpisa. Sistem je zasnovan tako, da študent, ki se ne bo vpisal v sistem do konca septembra 2014, s 1. 10. 2014 ne bo mogel koristiti subvencij za študentsko prehrano.

Na nekaterih točkah SŠP bo od septembra dalje že možen predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) za študijsko leto 2014/15. Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.sipod zavihkom točke SŠP.

S 1. 10. 2014 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta. Ker sistem deluje avtomasko, ne bo možno koriščenje subvencij, tudi tistih, ki vam bi morebiti še ostale neizkoriščene iz preteklih mesecev. Te boste lahko koristili šele, ko boste uredili ponovno aktivacijo statusa z ustreznimi dokumenti.

Postopek prijave najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.si v elektronski brošuri najpogostejša vprašanja študentov.

Slovenska različica
Angleška različica

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino