Sodelujte v natečaju Falling Walls Lab Ljubljana

datum: 24.02.2015

kategorija: Obvestila za študente

 


KDO: Študenti, mladi raziskovalci, podoktoranti, podjetniki, inovatorji, strokovnjaki vseh disciplin
KDAJ: 25. marec 2015
KJE: Univerza v Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana
KAKO: prijava do 11. marca 2015

PREDSTAVITEV naj bo razumljiva za vse udeležence, v angleškem jeziku, 3 minute, 3 ppt prosojnice. Obvezen del naslova je Breaking the walls of (npr. »Breaking the walls of Poverty«). Predstavitev naj vključuje rešitev izbranega problema ter argument ideje.

NAGRADA: Zmagovalec s prebojno idejo odpotuje na Falling Walls Lab Finale v Berlin in prejme vstopnico za odmevno konferenco Falling walls. Pokrite ima seveda stroške potovanja, nočitve in kotizacije za konferenco.

VEČ INFORMACIJ: fwl@uni-lj.si

Falling Walls Lab 2015 letos v Sloveniji gosti in organizira Univerza v Ljubljani. Je navdihujoč in interdisciplinaren dogodek, ki študentom, raziskovalcem, strokovnjakom  in podjetnikom  do 35. leta starosti ponuja možnost predstavitve prebojne ideje,  raziskovalnega dela, inovativnega projekta ali poslovnega modela. Vse discipline so dobrodošle. Spletna prijava poteka prek spletnega obrazca na povezavi falling-walls.com/lab/apply. Po zaključku prijav sledi selekcija najboljših idej, ki jih bodo izbrani kandidati predstavili 25. marca 2015 na rektoratu Univerze v Ljubljani. Predstavitve idej bo ocenjevalo pet članov ugle dne komisije, predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji. Komisija bo najprej izbrala tri najboljše ideje, izmed njih pa zmagovalno. Zmagovalec bo odpotoval na Falling Walls Lab Finale v Berlin, ki bo 8. novembra 2015, prejel bo tudi vstopnico za odmevno konferenco Falling Walls, ki bo 9. novembra 2015. Na konferenci bo dvajset najboljših idej z vsega sveta podalo odgovor na vprašanje »Which are the next walls to fall?«.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino