Vabilo k sodelovanju pri izvajanju raziskave TIMSS po šolah

datum: 27.02.2015

kategorija: Obvestila za študente


Slovenija skupaj z okoli 50 državami sveta v aprilu in maju 2015 izvaja TIMSS, mednarodno raziskavo trendov znanja matematike in naravoslovja v 4. in 8. razredu osnovne šole in med dijaki 4. letnikov gimnazij. Vljudno vabimo študente, da postanejo naši izvajalci raziskave.

V raziskavi bo sodelovalo 150 slovenskih osnovnih šol in 75 gimnazij, na njih je izbranih v preverjanje znanja okoli 500 razredov na osnovnih šolah in 200 na gimnazijah. V vsakem izbranem razredu učencev/dijakov bodo izvajalci samostojno izpeljati preverjanje znanja in odgovarjanje na vprašalnik. Raziskava se odvija med 1. aprilom in 13. majem, v šolskih dnevih, največkrat v prvih treh urah pouka na šoli. Šole so datume že določile same. Iščemo izvajalce za delo po celi Sloveniji.  

Od kandidatov pričakujemo resnost, samostojnost in odgovornost. Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati, ki imajo pedagoške izkušnje, izkušnje z delom z otroki in mladimi, izkušnje s samostojnim anketiranjem, s področji študija matematike in naravoslovja, psihologije ter študijev, ki vključujejo statistiko, anketiranje, pedagogiko in tudi računalništvo. Delo teče po mednarodnih pravilih, ki so zapisana v priročniku. Pričakujemo, da bodo izbrani kandidati pred seminarjem natančno prebrali priročnik. Na šole bodo izvajalci napoteni v skupinah, po en izvajalec na razred, zato potrebujemo tudi kandidate z lastnim prevozom.

Kandidate vabimo, da se čimprej prijavijo po elektronski pošti na naslov sabina.autor@pei.si. V e-sporočilu obvezno navedite:

  • ime in priimek,
  • kraj bivanja (v času študija in doma),
  • geografsko področje ali kraje, kamor bi lahko šli na šole,
  • področje študija, letnik, fakulteto,
  • kratek opis izkušenj,
  • ali imate svoj prevoz (avto),
  • okvirno napoved terminov v aprilu in maju, ko bi lahko izvajali raziskavo.

Izvedba bo plačana po ceni 6€/uro. Povrnjeni bodo tudi stroški utemeljenega prevoza do šol po ceni prevoza na delo. Vsak izvajalec potrebuje dve stalni napotnici za študentsko delo: eno za strokovno delo in eno za administrativna dela. Po povratnem e-sporočilu o potrditvi za delo bodo kandidati dobili priročnik za izvedbo. V drugi polovici marca bo obvezen 2-urni seminar in prevzem materiala za šole, predvidoma na Pedagoškem inštitutu v Ljubljani, o katerem bodo izvajalci obveščeni po e-pošti.

Barbara Japelj Pavešić,
nacionalna koordinatorica raziskave TIMSS za Slovenijo

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino