Sodelovanje študentov

datum: 28.08.2015

kategorija: Obvestila za študente


Dan spoznavanja kitajske kulture in običajev v Piranu z naslovom »Dan medkulturnega povezovanja: Kuawenhua guanxi ri - 跨文化关系日«, ki ga pod pokroviteljstvom Občine Piran in Univerze na Primorskem ter v sodelovanju s Konfucijevim inštitutom v Ljubljani organizira Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem, se približuje. Vabimo vas torej, da se nam v soboto, 26. 9. 2015 ob 11:00 pridružite v Piranu na Prešernovem nabrežju pred cerkvijo Sv. Klemna (na Punti).
 
Učenci se bodo z bogato kitajsko kulturo srečali neposredno pri različnih ustvarjalnih dejavnostih, saj bodo lahko sodelovali na:
 
- delavnici kitajske kaligrafije ali
- delavnici izrezovanja papirnatih rezank ali
- delavnici kitajskega načina slikanja cvetja ali
- delavnici izdelovanja mask iz Pekinške opere ali
- delavnici za poslikavo lampijonov iz riževega papirja ali
- delavnici za izdelovanje tradicionalnih kitajskih lampijonov.
 
Izdelke z delavnic bodo učenci uporabili za krašenje kartonastih škatel, iz katerih bodo izdelali »Mednarodni zid medkulturnosti«. Zid bodo izdelovali po skupinah (15 do 20 učencev v skupini). Skupine bodo tekmovale in ob koncu dogodka jim bomo podelili priznanja za najbolj ustvarjalni odsek zidu.

Za izvedbo dogodka bomo potrebovali pet študentov, ki bodo za svoje delo tudi plačani preko študentske napotnice.  Pišite nam na elektronski naslov: kuk_up@upr.si

Več o dogodku lahko preberete na naslednji povezavi: http://www.kuk.upr.si/dogodki/dan-spoznavanja-kitajske-kulture-in-obicajev-v-piranu.
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino