Glasbene delavnice Glasba na 5-ih črtah

datum: 16.03.2016

kategorija: Obvestila za študente


Vljudno vabljeni na glasbeni delavnici Glasba na petih črtah, ki bosta potekali v prostorih UP PEF, in sicer dve zaporedni sredi v mesecu marcu 2016.

Tema glasbenih delavnic je glasbeno opismenjevanje odraslih. Namenjena je vsem, ki želite glasbeno znanje in glasbene veščine utrditi in nadgraditi z branjem in izvajanjem glasbe po notnem zapisu. Na glasbenih delavnicah bomo spoznavali raznovrstne krajše glasbene dejavnosti, ki jih boste lahko izvajali z otroki v vrtcu ali osnovni šoli. Glasbene spretnosti bomo utrjevali ob poslušanju glasbe ter gibanju in izvajanju po glasbi. Branje notnega zapisa bomo usvajali postopoma, skozi glasbene igre ter ob urjenju tehnike branja notnega zapisa, ki ji pravimo parlato. 

Dejavnosti bodo potekale v skupini do 15 udeležencev. Vsebina dela bo povzeta po monografiji Bogdane Borote, Dejavnosti glasbenega opismenjevanja, ki je dostopna na: www.pef.upr.si/zalozniska_dejavnost/knjiznica_annales_ludus/.  

Datumi izvedbe glasbenih delavnic:  
1. delavnica, 23. marec 2016, od 18.45 do 20.00, v predavalnici P2,
2. delavnica, 30. marec 2016, od 18.45 do 20.00, v predavalnici P2. 

Udeležba na delavnicah je brezplačna. Prijavite se, tako da pošljete sporočilo z vašim imenom, priimkom ter datumom in krajem rojstva na e-naslov lucka.gregoricbolje@pef.upr.si.

Kot naslov sporočila napišite »prijava na glasbeno delavnico«. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. do torka, 22. marca 2016, do 12. ure.  

V pričakovanju skupnega odkrivanja glasbe na petih črtah, vas lepo pozdravljamo.                                                                                       
Izr. prof. dr. Bogdana Borota
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino