Študenti RP vabljeni k sodelovanju na projektu

datum: 21.02.2017

kategorija: Obvestila za študente


V okviru projekta "Spomin na les", pridobljenega na razpisu Po kreativni poti do znanja, iščemo študente UP Pedagoške fakultete – Razredni pouk  za delo na projektu.  

Kratka vsebina projekta Uspeh učenja je v veliki meri odvisen od integriranosti uporabe vseh čutil v procesu učenja. Izkustveno učenje in učenje skozi igro lahko privedeta do bistveno boljših rezultatov kot suhoparno pomnjenje podatkov iz knjig. Tekom projekta želimo razviti in oblikovati igro, ki bo vsebovala različne načine podajanja znanja, od vizualnih podob, preko otipa in dodatnega tiskanega gradiva. Igra spomin, z imenom "Spomin na les", bo izdelana iz avtohtonega slovenskega lesa, s čimer želimo poudariti pomen naših lokalnih virov. Igra, namenjena različnim starostnim skupinam, bo vključevala pedagoški pristop k učenju naravoslovja. Študentje, ki bodo sodelovali na projektu, bodo spoznali, na kakšen način lahko iz materiala, ki je pravzaprav lahko dostopen, izdelajo igračo visoke estetske in pedagoške vrednosti ter pri tem spodbujajo razvoj malega gospodarstva v Sloveniji. Delo bo potekalo v sodelovanju s podjetjem Zelena arhitektura, ki je razvilo blagovno znamko LesnaVesna.  

V projektu iščemo: 2 študenta UP PEF - Razredni pouk                 

Pogoji:
·        zanimanje za praktično delo z lesom
·        izkušnje pri pedagoških dejavnostih
·        sposobnost za timsko delo    

Trajanje projekta: 1. marec - 31. julij 2017, 40 ur/mesec
Plačilo: 9 eur/h  

Zainteresirane študente vabimo, da do ponedeljka, 22.2. 2017 pošljete na e-naslov ziva.fiser@upr.si in darjo.zuljan@pef.upr.si kratek življenjepis in motivacijsko pismo (do 1 stran A4), v katerem opišete svoje predhodne izkušnje in motivacijo za delo. Pismu lahko priložite dokazila, za katere menite, da so relevantna za izvedbo projekta. Del projekta se bo izvajal v delavnici podjetja v Kranju.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino