Nagradni natečaj USZS za zaključna dela o Slovencih v zamejstvu in izseljenstvu

datum: 24.11.2017

kategorija: Obvestila za študente


Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu (USZS) je objavil XVI. nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temi: a) Slovenci v zamejstvu in b) Slovenci v izseljenstvu. Rok za prijavo je 1. december 2017.

Na nagradni natečaj se lahko prijavijo kandidatke in kandidati iz Republike Slovenije in tujine. Predmet nagradnega natečaja so uspešno zagovarjana diplomska, magistrska in doktorska dela na kateri koli univerzi v Sloveniji ali zunaj nje, ki obravnavajo tematike slovenskih skupnosti zunaj meja Republike Slovenije.

V poštev pridejo dela, napisana v slovenščini, hrvaščini, bošnjaščini oz. bosanščini, srbščini (latinica), italijanščini, nemščini, francoščini, angleščini ali španščini. Če delo ni napisano v slovenščini, mora imeti v prilogi povzetek v slovenskem jeziku (60 do 150 vrstic).

Na natečaj USZS lahko kandidirajo tudi posamezniki z deli, ki so že bila prijavljena na drugih podobnih natečajih. Upoštevana bodo dela, zagovarjana v obdobju od 1. 11. 2016 do 31. 10. 2017.

Nagrajena bodo tri dela s področja zamejstva in tri dela s področja izseljenstva; prva nagrada za vsako od področij je 800 evrov, druga nagrada je 600 evrov in tretja nagrada 400 evrov. Komisija lahko izjemoma podeli tudi posebno nagrado v višini 400 evrov za najboljšo diplomo v okviru nižje stopnje bolonjskega študijskega programa.

Več informacij: dr. Zvone Žigon, zvone.zigon@gov.si, 01 230 80 11.
Prijavnica

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino