Sodelovanje v projektu

datum: 02.02.2018

kategorija: Obvestila za študente


Vabimo vas, da se prijavite k projektu Študentski inovativni projekti za družbeno korist – Razvojni projekt ustanovitve Inkluzivnega parka Trojica.

Projekt je odlična priložnost, da svoje teoretično znanje preizkusite v praksi, pridobite nove kompetence, se pri delu povezujete s študenti iz drugih fakultet, hkrati pa imate možnost, da morda spoznate tudi svoje bodoče delodajalce. Konkretno v tem projektu se celo ponuja enkratna priložnost, da si s svojimi idejami in kreativnostjo delovno mesto ustvarite kar sami. Pri tem vam bodo svetovali izkušeni mentorji iz fakultet in iz gospodarstva.

Za svoje delo na projektu boste plačani 9 EUR/h (bruto). Za večino sodelujočih bo projekt trajal 4 mesece in bo od vas zahteval približno 40 ur dela na mesec. Najuspešnejši študentje pa bodo svoje delo lahko nadaljevali tudi po zaključku projekta.

V okviru predlaganega projekta bomo postavili temelje za zagon Inkluzivnega parka. Park bo zajemal več področij – od urejenih površin na prostem za izvajanje mnogih aktivnosti, jahalnega centra, površin za pridelavo ekološke hrane, prostor za rokodelske in kulturne dejavnosti, lastne sončne elektrarne, do trajnostnega visokotehnološkega naselja, ki bo omogočalo nadstandardne pogoje bivanja.

V prvi vrsti bo to okolje na prostem, ki bo povezovalo ljudi (krajane) in skrbelo za vertikalni prenos znanja in izkušenj ali pa zgolj prostor za sprostitev in šport. Otrokom vseh starosti bodo nudene mnoge kreativne in aktivne obšolske delavnice po pristopih montessori in izkustvene pedagogike, kar bo korenito prispevalo k razvoju kompetenc za življenje v prihodnosti. Za urejanje parka in izvajanje pedagoškega dela se bo uporabljalo živali, zato bo v parku tudi kmetija na kateri bodo poleg drugih živali tudi konji za šport. Celoten park bo deloval po holističnem in trajnostnem pristopu. Ideja in namen je, da se večino energije potrebne za delovanje parka, pridela v samem parku. Hkrati je želja, da se bo poskušalo doseči vsaj 50% samooskrbo z vodo. Cilj je, da bo nekoč celoten park vključno z naseljem popolnoma samooskrben vsaj z energijo in lokalno ter ekološko pridelano hrano. Celoten park bo stremel k ustvarjanju prijetne družbe prihodnosti. Inkluzivni park bo okolje, kjer bo prav vsak od najmlajšega do najstarejšega, vključno z ljudmi prikrajšanih  skupin, našel svoj prostor zase.

Lastnosti in kompetence, ki jih iščemo pri študentih so: kreativnost, želja pa ustvarjanju, veselje do dela, želja po razumevanju celostnega pristopa k reševanju izzivov …

Vabljeni predvsem tisti, ki vam je mar kvaliteta življenja in prijetna družba prihodnosti, pa tudi tisti, ki radi delate z ljudmi, otroci, živalmi (še posebej zaželjeni, če imate izkušnje z delom s konji), se radi gibate na prostem, imate radi naravo in si želite prispevati k trajnostni družbi.

Svoj CV in kratko motivacijsko pismo pošljite na e-mail: ozbe.steblaj@gmail.com (zadeva: Projekt), najkasneje do nedelje, 11. februarja 2018. Uvodni sestanek bomo imeli v tednu med 12. in 16. februarja 2018.

Veselimo se vašega sodelovanja!
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino