I Am All (Wo)men

datum: 06.03.2018

kategorija: Obvestila za študente


ŠOUP ob dnevu žena o spremembi lepotnih standardov družbe
Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) ob mednarodnem prazniku žensk pripravlja sklop srečanj in delavnic v podporo gibanju za spremembo standardov lepote, ki nam jo vsiljujejo modna industrija, mediji in družbena omrežja.

V sodelovanju z Univerzitetno športno zvezo Primorske in Primorskim svetovalnim središčem bodo izvedli sklop treh aktivnosti, in sicer srečanje z ustanoviteljicama projekta I Am All (Wo)men, delavnico sprostitvene joge ter delavnico "Kaj pravi družba, lepa ali ne?", namen katerih je povečanje pozitivne samopodobe in samozavesti udeležencev.

Projekt @IAmAllWomen
Za projektom I Am All (Wo)men stojita dve mladi ženski, ki sta se odločili poskrbeti za spremembo miselnosti in širjenju ideologije o sprejemanju svojega videza, ki kljubujejo standardom, ki jih je vzpostavila (trenutna) družba, tako za ženske kot za moške.

Nataša Mernik in Katarina Mljač, ustanoviteljici projekta I Am All (Wo)men: “Družba bo vedno postavljala nerealne standarde. Žalostne in prestrašene ljudi je veliko lažje voditi kot samozavestne, srečne posameznike. Naš cilj je preglasiti glas družbe, oziroma ustvariti novo družbo z novim glasom. S pozitivnim, iskrenim sporočilom in realnimi standardi.”

Srečanje, na katerem bosta Nataša in Katarina povedali več o projektu in fotografiranju, ki deluje kot sprožilec body positivity gibanja, bo potekalo ob dnevu žena, 8. marca 2018, ob 17. uri v prostorih Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Čevljarska 27, Koper).

Program
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino