ŠS UP PEF izlet: Toskana in Cinque Terre

datum: 06.04.2018

kategorija: Obvestila za študente


Predragi UP PEF avanturisti,

letošnje študijsko leto Študentski svet UP PEF organizira že 10.  izlet - tokrat se bomo za štiri dni odpravili v TOSKANO in CINQUE TERRE.

Toskana je ena izmed 20. italijanskih zveznih dežel, največkrat označena za najlepšo izmed njih. Najlepša je seveda spomladi, ko vse cveti. In ravno v tem času se bomo tudi mi odpravili v osrčje vinogradov, nasadov oljk ter neokrnjene narave ter na drugi strani v z dolgo zgodovino prežetih starih vasic in mest.

Od 28. aprila do 1. maja 2018 bomo obiskali: Firenze, Piso, San Gimniano, jezero Trasimeno, Sieno, naravne vrelce Fosso Bianco, en cel dan pa bomo preživeli v znamenitih vasicah Cinque Terre. Na izlet se bomo odpravili z avtobusom.

Program

Vstopna in izstopna postaje: Koper (Oli Burger).

1. dan: Koper - Firenze - Pisa - Massa
Iz Kopra se bomo odpeljali ob 6.00. Čak vožnja prek severne Italije do Firenz, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro in si vzeli nekaj časa za kosilo. Po kosilu se bomo iz Firenz odpeljali do Pise, kjer nas čaka ogled znamenitega trga s poševnim stolpom, krstilnico itd. Prenočili bomo v mestu Massa ob Ligurskem morju.

2. dan: Cinque Terre
Po zajtrku vožnjo do Portovenera, pristaniškega mesta, k bo naše izhodišče za odhod v Cinque Terre. Z ladjo se bomo skupaj odpeljali do najsevernejše izmed vasic, Monterossa al Mare, nato pa bo cel dan prost za raziskovanje le-te ali ostalih vasic. Po večernem zboru v Portoveneru nas čaka nekajurna vožnja v osrčje toskane, ki pa si jo bomo popestrili z obiskom vinske kleti in degustacijo lokalnih vin. Nočitev v mestu Cecina ob Ligurskem morju.

3. dan: San Giminiano - Trasimeno - Fosso Bianco
Po zajtrku se bomo odpravili v staro vasico San Giminiano, ki slovi po svojem srednjeveškem izgledu in neštetimi stolpi. Po jutranjem sprehodu po vasici vožnja do naravnega rezervata ob jezeru Trasimeno, kjer bomo uživali v razgledih na jezero ter staro srednjeveško utrdbo na polotoku Castiglione al Lago. Po kosilu se bomo odpeljali do naravnih vrelcev Fosso Bianco, kjer bomo, če bo le priložnost, tudi zaplavali. Nočitev v istem hotelu kot prejšnji večer.

4. dan: San Giminiano - Siena - Koper
Po zajtrku se bomo spet ustavili v San Giminianu, kjer bomo popili jutranjo kavo, nato pa obiskale še zadnje mesto na naši poti, zgodovinsko Sieno. Po ogledu mesta bo nekaj ur prostih za lastno raziskovanje in kosilo, po kosilu pa odhod domov.

Prihod domov v poznih večernih urah.

DAN PRIJAVE
Torek, 10. april 2018, ob 10.00 na fakulteti (točno lokacijo še sporočimo).

CENA IZLETA
»prostovoljnih« 130 EVROV.

CENA VKLJUČUJE
- avtobusni prevoz,
- nastanitve z zajtrkom,
- turistično vodenje,
- turistične takse,
- degustacijo vin,
- ladjico Cinque Terre,
- vstopnino Fosso Bianco.

Za prijavo bomo potrebovali:
- osnovne osebne podatke (ime, priimek, naslov, e-mail, telefonsko št.),
- številko VELJAVNEGA osebnega dokumenta, s katerim boste potovali,
- VELJAVNO študentsko izkaznico oz. potrdilo o vpisu,
- 130 € "prostovoljnega" prispevka.

Ob prijavi izpolniš tudi listino, s katero jamčiš, da potuješ na lastno odgovornost. Da bomo zagotovili enake možnosti udeležbe, se lahko na izlet prijavite le ob razpisanem terminu prijav. Odpoved z vračilom denarja je možna do 18. aprila 2017. Po tem datumu denarja ne vračamo, lahko pa si najdeš zamenjavo.

Mesta so omejena, zato pohiti s prijavo!!! Za vse informacije smo ti na voljo na facebook spletni strani Študentski svet UP PEF.

Se vidimo,
vaš Študentski svet UP PEF!

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino