Scenaristični natečaj za Grossmannovo nagrado

datum: 22.10.2018

kategorija: Obvestila za študente


Univerza v Ljubljani, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo in DSR Scenaristi razpisujeta scenaristični natečaj za Grossmannovo nagrado 2018. Na natečaju lahko sodelujejo študentje slovenskih univerz z izvirnimi scenariji za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo. Štirje izvodi scenarija morajo biti poslani najkasneje do 5. decembra 2018 na naslov UČ AGRFT (Nazorjeva 3, 1000 Ljubljana). Vsak študent lahko na natečaj prijavi samo en scenarij.

Prejeta dela bo ocenila žirija, sestavljena iz pedagogov in predstavnika študentov UL AGRFT. Žirija bo nagradila največ dva scenarija in zneskov nagrad ne bo delila med več scenarijev, lahko pa opozori na posebno kvaliteto nenagrajenih scenarijev in povabi avtorje k sodelovanju. Žirija si pridržuje pravico, da katere od nagrad ne podeli.

Avtor prvonagrajenega scenarija bo prejel odkupno nagrado v višini 1000 EUR (donator DSR SCENARISTI), avtor drugonagrajenega scenarija pa odkupno nagrado v višini 600 EUR. Vsi sodelujoči bodo po e-pošti obveščeni o izidu natečaja najkasneje do 31. decembra 2018.

Priporočamo pisanje v standardni obliki za scenarije. Pomagate si lahko tudi s pisanju scenarijev namenjenimi orodji (npr. brezplačni poslovenjeni program celtx).

Več o nagradi sami in dosedanjih zmagovalcih si lahko preberete na spletni strani: www.agrft.uni-lj.si/grossmann.
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino