Študentska strokovna ekskurzija v Belgijo

datum: 13.04.2019

kategorija: Obvestila za študente


Predragi UP PEF avanturisti,

letošnje študijsko leto Študentski svet Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem organizira že 12. zaporedni izlet, izlet, ki bo najdaljši do sedaj. Za sedem dni se bomo od 26. aprila do 3. maja 2019 odpravili v Belgijo ter v Luksemburg. Belgija in Luksemburg sta dve izmed dežel t.i. Beneluxa. Obe državi sta polni zgodovinskih mest in vasi, po drugi strani pa je v Belgiji moderen ekonomski in politični center Evrope, saj je Bruselj nenazadnje središče Evropske Unije,

Obiskali bomo: Brugge, Gent, Antwerpen, Bruselj, Leuven ter Luksemburg. Na izlet se bomo odpravili z avtobusom. Predviden itinerar izleta je sledeč:

1. dan:  Koper - Brugge
Iz Kopra se bomo odpeljali ob 6.00. Čaka nas celodnevna vožnja preko Avstrije, Nemčije ter Luksemburga do Belgije, natančneje do Brugga na zahodu le-te. Tja bomo prispeli v večernih urah, se namestili v hostel ter večer preživeli po lastnih željah.

2. dan: Brugge
Z vodičem se bomo odpravili po zgodovinskem mestu Brugge, nato pa bo dan prost za samostojno raziskovanje le-tega. Prespali bomo v istem hostlu kot preteklo noč.

3. dan: Gent
Po zajtrku se bomo odpravili v Gent, univerzitetno mesto v osrednji Belgiji, kjer nas bo po mestu popeljal naš študent Andraz Corn, ki je v Gentu na ERASMUS+ izmenjavi. Če bo dobre volje in se bo uspel dogovorit, nas bo popeljal celo na tamkajšnjo Pedagoško fakulteto ;) Prespali bomo v hostlu v Gentu.

4. dan: Antwerpen
Odpravili se bomo na sever Belgije, v obmorsko pristaniško mesto Antwerpen, v katerem bo, po kratkem obhodu mesta z vodičem, dan spet prost za samostojno raziskovanje. Prespali bomo v hostlu v Antwerpnu.

5. dan: Bruselj No.1
Prvi dan se bomo v Bruslju zadržali v t. i. evropski četrti- če bo le sreča (je leto evropskih volitev, tako da so evropski poslanci pripravljeni narediti kakšno neumnost :D ) bomo obiskali Evropski parlament ter Evropsko komisijo ter se povzpeli na znameniti 103 metre visoki Atomium. Proti večeru se bomo odpravili v bližnji študentski Leuven, kjer bomo prespali, prav zagotovo pa nam ne uide kakšna dobra študentska žurka v tem, po študentskem življenju najbolj znanem, belgijskem mestu.

6. dan: Bruselj No. 2
Drugi dan bomo odšli v zgodovinski center Bruslja, kjer bomo med  vodenim ogledom spoznali zgodovino tega večmilijonskega mesta ter ga nato vsak po svoje dodobra raziskali. Tudi zadnji večer bomo preživeli v Leuvnu.

7. dan: Luksemburg
Na poti proti Kopru bomo pol dneva preživeli v državi Veliko Vojvodstvo Luksemburg, v glavnem mestu Luksemburg, ki velja za eno najbogatejših mest na svetu. Po ogledu mesta in kosilu se bomo odpravili na dolgo pot proti Kopru, kamor bomo prispeli v petek, 3. 5., v popoldanskih urah.

DAN PRIJAVE:
- torek, 9. april 2019, ob 16.00 na fakulteti (točno lokacijo še sporočimo).

Prijavnina vključuje:
- avtobusni prevoz,
- nastanitve z zajtrkom (razen v enem od hostlov),
- turistično vodenje,
- turistične takse in, kar je najpomembnejše,
- zabavni program na avtobusu.

Za prijavo bomo potrebovali:
- osnovne osebne podatke (ime, priimek, naslov, e-mail, telefonsko št.),
- številko VELJAVNEGA osebnega dokumenta (za kar ne šteje vozniško dovoljenje, Miha ;) ), s katerim boste potovali,
- VELJAVNO študentsko izkaznico oz. potrdilo o vpisu,
- prispevek.

Ob prijavi izpolniš tudi listino, s katero jamčiš, da potuješ na lastno odgovornost. Da bomo zagotovili enake možnosti udeležbe, se lahko na izlet prijavite le ob razpisanem terminu prijav. Odpoved z vračilom denarja je možna do 18. aprila 2019. Po tem datumu denarja ne vračamo, lahko pa si najdeš zamenjavo. Vstopna in izstopna postaja: Koper (Oli Burger).

Za vse informacije smo ti na voljo na Facebook spletni strani Študentski svet UP PEF.

Se vidimo,
vaš Študentski svet UP PEF!

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino