Čista 10ka na Rektorjev dan, študijskega procesa prost dan

datum: 09.10.2019

kategorija: Obvestila za študente

10ka je tradicionalna prireditev, ki jo organizirata UŠZP in ŠOUP, saj skrbita za to, da študij ni samo študij, ampak nekaj več. Vsako leto se je udeležijo študentke in študenti Univerze na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet (UL), ki tekmujejo v desetih športno-družabnih disciplinah. Tudi letos so organizatorji Študentska organizacija UP na prireditev povabili Univerzo v Trstu, s katero se želi tudi v bodoče sodelovati na vseh projektih. Ekipe so razdeljene po fakultetah, tako gre za medfakultetno tekmovanje, kjer se točke po posameznih disciplinah seštevajo. Na koncu ekipa z največ osvojenimi točkami prejme status najboljše fakultete in prehodni pokal Čiste desetke.

10ka se izvaja že 22 let, tokrat 16. oktobra 2019 v Areni Bonifika.
Ja, že 22 let  gresta šport in zabava z roko v roki, kar je do sedaj preverilo že 10.000 udeležencev. 10ka se vedno zgodi na isti dan - Rektorjev dan, ki je za študente prost dan. Tega dne bo fakulteta zaprta, zato nimaš izgovora, da ne prideš.

Vsaki fakulteti se dodeli tekmujočo barvo za tekmovalce v 10-tih disciplinah. Tekmovalci izbrane fakultete prejmejo brezplačno majico v isti barvi, v kateri tekmujejo tekom dogodka.

Tekmuješ v 10tih bolj ali manj resnih disciplinah. Če ti ni po volji določen šport, se še vedno lahko odločiš za neolimpijske discipline briškole, namiznega nogometa, namizne igre ali minuta do zmage.

Prijavi se čimprej in zastopaj barve svoje fakultete na: https://goo.gl/YhhRMp

10 razlogov zakaj na Čisto 10ko

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino