PEF teater bogati gledališko kulturo na Obali in po Sloveniji

datum: 16.10.2019

kategorija: Obvestila za študente

CERKNO. Tradicionalne živahne Laufarje, bolnico Franjo, cerkniške ulice, Radio Primorski val, Divje jezero, bar v Cerknem in center šolskih in obšolskih dejavnosti Cerkno so spoznali člani teatra Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem. V začetku oktobra so namreč imeli zadnje vaje in zaključni izlet druge sezone delovanja gledališča.

PEF Teater – gledališka skupina koprske Pedagoške fakultete, je v pretekli sezoni preštudirala gledališko igro pripravljeno po knjigi Mihe Indiharja: Študentski dnevi. V pomladnih mesecih so imeli premiero in 9 ponovitev predstav, v oktobru pa sledijo še zadnje tri predstave v Velikih Laščah, ljubljanskem Kreatoriju in v Centru mladih Koper. »Ker se med poletjem 22 članska gledališka družina ni videla, so bile vaje v Cerknem nujne, da smo ponovili tekst in igro,« pravi režiser in soustanovitelj gledališke skupine Lovrenc Habe, ki zagovarja tudi dejstvo, da je za uspešno gledališko skupino nujno potrebno tudi druženje med gledališčniki.

Že v ponedeljek, 28. oktobra, zvečer, pa pripravljajo v Centru mladih Koper druge vaje tretje sezone teatra, kamor vabijo nove člane, študente Pedagoške fakultete in ostale ljubitelje gledališča. »Ker se moj študentski staž zaključuje, bom gledališče v kratkem predal mlajši generaciji. Verjamem, da bo še naprej uspešno in bo bogatilo amatersko gledališko dogajanje na Obali in po Sloveniji,« še dodaja Habe.

Študentje so v preteklih sezonah vse, od scenarija in kostumov, do igre in organiziranja številnih predstav pripravili sami. V veliko pomoč pa jim je profesorica izr. prof. Jelena Sitar Cvetko, ki jim strokovno svetuje in rešuje zaplete, ki so mladim gledališčnikom prezahtevni. Skrivnosti ozadja nastajanja gledališke igre in termine nastopov, si lahko ogledate na Facebook strani PEF Teatra.
 

Foto utrip

PEF teater (2)

PEF teater (3)

PEF teater (4)

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino