Študentje, pospremite otroke v šolo peš

datum: 14.11.2019

kategorija: Obvestila za študente


V dveh koprskih osnovnih šolah in nekaterih v koprskem zaledju od sredine oktobra 2019 poteka projekt Pešbus. Gre za to, da se otroci skupaj s spremljevalci odpravijo v šolo peš v organizirani skupini, po stalnem urniku in po varnih poteh. V projektu sodelujejo tudi študentje s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in vabijo še ostale k sodelovanju.


V okviru projekta otroci uživajo v sprehodu s svojimi sošolci in v spremstvu odrasle osebe, starši pa niso več obremenjeni z jutranjim razvažanjem. Jesenska izvedba Pešbusa se bo izvajala do 13. decembra 2019 v Osnovni šoli Antona Ukmarja in Osnovni šoli Dušana Bordona.

Zakaj Pešbus?

-    Otroci so s tem vsak dan fizično aktivni več časa in so bolje telesno pripravljeni kot otroci, ki se v šolo vozijo.
-    Pešbus spodbuja osebnostni in socialni razvoj otrok, saj ti razvijajo neodvisnost, krepita se njihov občutek odgovornosti in zavest o lastnih zmožnostih.
-    Otroci bolje spoznajo bližnjo okolico, postopoma osvajajo prometne predpise in pravila vedenja ter postajajo suvereni udeleženci v prometu.
-    Z zgodnjim razvijanjem zdravih navad vzgajamo ozaveščene posameznike z zdravim in okolju prijaznim življenjskim slogom.
-    Pešbus razbremeni starše, ki tako otroke v šolo pospremijo samo ob določenih dnevih, ne pa vsak dan, s čimer se močno zmanjša število voženj z avtomobilom.


Se pridružite projektu?
Vabljeni, da sodelujete kot prostovoljec, ambasador Pešbusa. Pišite koordinatorju Pešbusa v Mestni občini Koper, Lovrencu Habetu na elektronski naslov lovrenc@etmkoper.si. Pešbus se na obeh šolah zaključi ob 8.10. Če se vam predavanja začnejo ob 8.30, boste pravočasno na fakulteti. 

Pesbus

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino