ZaVseŽivo: Cobiss ena na ena

datum: 07.02.2020

kategorija: Obvestila za študente

 

Koliko seminarskih nalog naredite študentje v enem študijskem letu? Koliko raziskovanja zahteva vaš študij? O čem pa pišete zaključno nalogo? Imate vse vire? ... Bodite pametni in svoj čas prihranite za obštudijske dejavnosti! Učinkovito iskanje virov v sistemu COBISS vam namreč lahko prihrani marsikateri glavobol!

COBISS je eno od osnovnih orodij za iskanje knjižnih in drugih virov ter vsebin za vaše seminarske, diplomske, magistrske in druge naloge. Obvladanje njegovih možnosti vam ne bo zgolj prihranilo ogromno časa, ampak tudi dalo občutno prednost pred ostalimi študenti.

V sklopu delavnice boste tako spoznali:

  • iskanje gradiva po COBISSU;
  • orientacijo po knjižnih policah;
  • spoznavanje servisa Moj COBISS ter
  • uporabo mCOBISS aplikacije.

Delavnico bo izvajala Tina Lekan Kraševec iz UP FM in PEF knjižnice v računalniški učilnici UP FM (2. nadstropje) 26. februarja od 12.00 do 13.30. S prijavo si boste rezervirali mesto na delavnici, saj je zaradi zagotavljanja kakovosti njihovo število omejeno. V primeru odsotnosti to nujno sporočite na naslov tina.lekan@pef.upr.si.

In ker vemo, da se delavnica izvaja v času vaše malice oz. kosila, vas bomo potolažili s kavo in piškoti, poleg tega pa je to ena redkih delavnic, kjer boste dejansko potrebovali svoj pametni telefon. ;)

PRIJAVI SE TUKAJ: http://bit.ly/2FAjSoI

____________________________________________________________________________

ZaVseŽivo: predlogi študentov za izobraževanja CVŽU UP PEF

Veseli bi bili vaših predlogov za teme predavanj, zato nam jih preko tega spletnega obrazca posredujete do 24. februarja 2020. Posredovali jih bomo tudi Študentskemu svetu UP PEF, ki je pripravljen določena izobraževanja sofinancirati.

Veselimo se vaših idej.
CVŽU UP PEF

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino