Odpoved pedagoškega procesa za 14 dni - dodatna pojasnila

datum: 08.03.2020

kategorija: Obvestila za študente


Spoštovani študenti in študentke,

kot ste bili že obveščeni, je Univerza na Primorskem glede na trenutno situacijo povezano s koronavirusom odpovedala neposredni pedagoški proces. Odpoved je preventivne narave in je namenjena predvsem preprečitvi zadrževanja večjega števila oseb v zaprtih prostorih.

Obvestilo sedaj dopolnjujemo z nekaterimi dodatnimi informacijami, ki veljajo glede organizacije pedagoškega procesa na UP PEF:

  • Pedagoški proces je na UP PEF odpovedan do vključno sobote, 21. marca 2020, ker je odpovedan tudi izredni študij, ki poteka ob sobotah. Izredni študij je odpovedan tudi na vseh dislociranih enotah UP PEF.
  • Izpiti ne na sedežu UP PEF ne na dislociranih enotah ne potekajo.  
  • Zagovori zaključnih del potekajo nemoteno, s tem, da se na zagovor poleg članov komisije in študenta ne vabi zunanjih udeležencev.
  • Govorilne ure potekajo načeloma nemoteno, v kolikor se visokošolski učitelj oziroma sodelavec in študent s tem strinjata.
  • Uradne ure Referata za študente in drugih služb Tajništva UP PEF za študente potekajo zgolj po telefonu.
  • Skupna visokošolska knjižnica UP FM in UP PEF je za študente zaprta.
  • V vzgojno-izobraževalnih in drugih zavodih in organizacijah poteka v času odpovedi pedagoškega procesa zgolj strnjena praksa (2-tedenska, 3-tedenska …) ostale pedagoške obveznosti študentov ne potekajo (integrirana praksa, nastopi, hospitacije …).
  • Glede dogodkov, ki jih organizira UP PEF, tisti, ki bi morali potekati do 21. marca 2020, odpadejo.

 

O morebitnih spremembah zgoraj navedenega boste sproti obveščeni kot tudi o nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa. V nadaljevanju vam posredujemo tudi izvorno sporočilo Univerze na Primorskem.


Spoštovani izvajalci pedagoškega procesa in študenti Univerze na Primorskem,

glede na trenutno situacijo v zvezi z novim koronavirusom vam sporočamo, da je za naslednjih 14 dni (od ponedeljka, 9. 3. 2020, do petka, 20. 3. 2020) odpovedan pedagoški proces (predavanja, vaje, ...) na vseh članicah Univerze na Primorskem. O nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa vas bomo naknadno obvestili.

Navodila resornega ministrstva, NIJZ in Ministrstva za zdravje RS so, da je potrebno delovati preventivno in ukrepe, ki jih sprejme določena institucija, sorazmerno prilagajati situaciji.

Po tem, ko smo proučili informacije s strani vseh navedenih institucij ter, ob dejstvu, da je Italija največje žarišče koronavirusa v Evropi, tudi s strani predstavnikov vodstva »Istituto Superiore di Sanita dell’Italia” (ekvivalent NIJZ v RS), smo se odločili za ta ukrep iz preventivnih razlogov. Smo namreč univerza, ki ima vsakodnevno interakcijo s sosednjo Italijo.

V prihodnjih dneh boste dobili nadaljnja navodila tudi glede možnosti izvajanja pedagoškega procesa na daljavo (npr. uporaba e-učilnice, predavanja na daljavo, ...).

Prav tako pa vas bomo sproti obveščali o morebitnih nadaljnjih spremembah oz. ukrepih.

S spoštovanjem,

prof. dr. Klavdija Kutnar
rektorica Univerze na Primorskem

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino